Snart koster Apples dominans på smartphonemarkedet formodentligt endnu en producent livet. LG er i hvert fald meget tæt på at trække stikket og holde op med at producere telefoner. LG har i nogle måneder ledt efter en køber af deres mobildivision, men uden held. De har blandt andet været i dialog med noget så særpræget som bilproducenten Volkswagen. Ifølge de seneste ubekræftede meldinger, har LG nu opgivet af finde en køber og vil i stedet lukke ned for udviklingen og produktionen af telefoner.

At der skal gøres et eller andet er åbenlyst. LG's mobildivision har præsteret underskud hvert kvartal i de seneste 23 kvartaler i træk. Det betyder altså, at det er seks år siden, LG sidst tjente penge på at sælge mobiltelefoner. I hele perioden har LG tabt hvad der svarer til næsten 30 milliarder kroner. Det siger sig selv, at det ikke kan blive ved.

Ikke flere muligheder

LG's topchef, Kwon Bong-Seok, der tiltrådte i januar 2020, lovede den gang at få vendt skuden, men for et par måneder siden erkendte han, at det ikke er muligt. Enten skulle LG finde en køber eller også måtte de tage konsekvensen og lukke ned. Da der ikke har kunnet findes en køber, er det derfor kun en mulighed tilbage. Lukke butikken og dermed slippe af med det tilbagevendende underskud.

LG har ellers lavet fornuftige telefoner i mange år, og var for nogle år siden efter min mening det bedste alternativ til iPhonen, men altså uden den helt store gennemslagskraft hos køberne. Ingen af LG's telefoner er blandt de mest 100 populære telefoner blandt danskerne i øjeblikket. Mest iøjefaldende er den særprægede T-formede LG Wing.