Apple ser endelig ud til at have fundet nogle, der vil stå for produktionen af Apples kommende selvkørende elbil. Det skriver The Korea Times. Det drejer sig om "LG Magna e-Powertrain", der er et nydannet selskab ejet af koreanske LG Electronics og canadiske Magna International. LG har tidligere leveret elmotorer, batteripakker og andre dele til Tesla samt General Motors' Bolt EV, mens Magna producerer elektronik til bilindustrien. Sammen vil de to altså kunne stå for produktionen af Apples elbil.

Kontrakten er ikke endeligt underskrevet, men den er meget tæt på at blive det, oplyser kilder som The Korea Times har snakket med. Det der mangler at komme på plads er de sidste detaljer.

Nicheproduktion

Hvis man sammenligner med etablerede bilproducenter mangler LG Magna e-Powertrain produktionsvolumen til at kunne masseproducere en bil i stor skala. Apple skulle dog være tilfredse med den mindre kapacitet. Det indikerer, at Apple enten ikke planlægger at bilen skal produceres i meget stort antal, eller at der en forventning om at produktionskapaciteten kan blive skruet op i takt med at behovet opstår.

Ifølge kilderne ser Apple først og fremmest den første generation af elbilen som en mulighed for at evaluere hele projektets markedspotentiale snarere end et forsøg på at lancere en bil til massemarkedet. På den måde passer det meget godt med LG Magna e-Powertrains mere nicheorienterede produktionskapacitet.

Industrikilder mener, at Apple, LG og Magna er et rigtigt godt match. LG er ret nye i bilindustrien og kan bruge Apple som en solid reference, mens Magna er baseret i Nordamerika og kan sikre produktion på amerikansk jord, hvilket skulle være en vigtig forudsætning for Apple. Sidst men ikke mindst skal Apple ikke forhandle med etablere bilproducenter, der har svært ved at acceptere at skulle producere en Apple-brandet bil.

Det forventes, at Apples bil bliver præsenteret i starten af 2024.