Den kommende iPad mini får en gedigen overhaling. Det mener Jon Prosser, der er kendt for at lække information om kommende Apple-produkter. Prosser hævder at have fået fingre i CAD-filer, diagrammer og endda rigtige billeder af den nye iPad mini fra flere forskellige kilder. Billederne her er dog konceptbilleder for at beskytte kilderne.

Det bliver den største designændring i seks år. Først og fremmest får den opdaterede iPad mini en større skærm fordi ramme omkring skærmen bliver mindre, og hjem-knappen forsvinder. Den bliver også mindre rund og mere flad. Faktisk kommer den til at ligne iPad Air fra 2020 - bare mindre. iPad mini 6 kommer til at måle: 206,3 mm x 137,8 mm x 6,1 mm.

Den nye iPad mini får USB-C i stedet for Lightning.

Hjem-knappen forsvinder som sagt, men det betyder ikke at Touch ID (altså fingeraftrykslæseren) også forsvinder. I stedet bliver den flyttet over i Power-knappen. En anden meget markant ændring er at Lightning-porten forsvinder og bliver erstattet af USB-C. Det er ret bemærkelsesværdigt. Den vil også få understøttelse af Apple Pencil. Men ikke den nuværende, det bliver tale om en ny, der er mindre end den eksisterende. Apple Pencil mini, kunne man kalde den.

Den nye iPad mini kommer med A14-chip og vil kunne fås i tre farver: Sort, guld og sølv. Den forventes lanceret sidst på året.