Apples kommende nye Apple TV-boks får sandsynligvis understøttes af 120 Hz opdateringsfrekvens. I de nuværende Apple TV'er er 60 Hz det højeste. Opdateringsfrekvensen referer til, hvor mange gange i sekundet billedet bliver opdateret på det tilsluttede TV. En høj opdateringsfrekvens betyder mere rolige animationer i apps når man scroller hurtigt etc. Det vil sige mindre hakkende bevægelser fordi billedet opdateres dobbelt så ofte, og derfor virker mere flydende.

Ved afspilning af video skyldes fordelen ved 120 Hz noget andet end i apps. Film og video har ikke som for eksempel computerspil en flydende opdateringsfrekvens der afgøres af grafikprocessortens ydelse, men er optaget med en bestemt frekvens. De fleste film optages eksempelvis med 24 billeder i sekundet altså 24 Hz. Et TV med en frekvens på 60 Hz har et problem, når det skal gengive film optaget med 24 billeder i sekundet, fordi de to tal ikke går op i hinanden. Man kan ikke fordele 24 billeder ligeligt i 60 dele.

Man undgår 3:2 pulldown

Løsningen har traditionelt været, kort forklaret, at man viser nogle af de enkelte billeder flere gange end de andre. Det første billede vises tre gange, det andet billede to gange, og sådan bliver man ved med at skifte mellem at vise hvert enkelt billede to og tre gange. Det er en proces, der kaldes 3:2 pulldown. På den måde får man fordelt 24 billeder ud i 60 dele. Det giver selvsagt et ujævnt forløb, noget som i fagsprog kaldes *judder*.

Det løser 120 Hz, fordi 24 går op 120. Ved 120 Hz bliver hvert enkelt billede vist 5 gange hver. Resultatet er mere tro mod originaleoptagelsen, end når man manipulerer med at vise nogle billeder flere gange end andre.

Referencen til 120 Hz er fundet i betaudgaverne til tvOS 14.5, der lige nu bliver testet. Samtidig tyder det på, at den nye Apple TV vil understøtte HDMI 2.1, der tillader 4K ved 120 Hz. HDMI 2.0, som den nuværende Apple TV understøtter, tillader kun 4K ved 60 Hz. Fordelen ved 120 Hz kræver selvfølgelig, at ens TV også understøtter 120 Hz.

Der er uvist, hvornår Apple sender en ny Apple TV på gaden. Rygterne har talt det længe, så måske senere på året.