Efter Brexit-afstemningen I England, hvor folket besluttede at forlade EU, er det britiske pund faldet en del i værdi sammenlignet med euroen, og dermed også den danske kroner, der er bundet til euroen. Det betyder også at varer købt i England er blevet billigere når man omregner til danske kroner.

Priserne på Apples grej i Europa har stort set altid kostet det samme uanset hvilket land man købet det i. I hvert fald har forskellen været så lille, at det ikke har kunnet betale sig at købe i udlandet. Det har Brexit ændret på. Da England (endnu) er med i EU, kan man frit indføre varer til eget brug. Man skal altså ikke betale hverken told eller moms, når man indfører varer man har købt og hentet i England.

Jeg har besøgt Apples engelske Online Store og fundet tre gode priser.

iPhone 7: Spar 1.000 kr

I Danmark koster iPhone 7 256GB 7.599 kroner. I England koster den £799. Det svarer til 6.600 kr. Besparelsen er 1.000 kroner eller 13%.

På den mindste iPhone 32GB er besparelsen 850 kroner eller 15%, mens den for iPhone 7 Plus er omkring 1.100 kroner alt efter model.

De iPhone-modeller der sælges i England, er de samme som sælges i Danmark, så de kan bruges uden videre. Dog skal man selvfølgelig være opmærksom på, at iPhonen ikke er simlåst til et engelsk teleselskab.

Apple Watch: Spar 175 kr

Apple Watch Series 1 38mm koster i Danmark 2.399 kroner, mens det i England står i £269, hvilket varer til 2.220 kroner. Besparelsen er altså omkring 175 kroner svarende til 7%. Køber du et dyrere ur er besparelsen endnu større.

Apple TV: Spar 150 kr

I Danmark koster den mindste Apple TV 1.399 kr, i England er prisen £139. Det giver en besparelse på 150 kroner. Det lyder ikke af meget, men i procent er besparelsen meget større end på de dyrere produkter nemlig omkring 18%.

Bemærk at du evt. skal bruge et andet strømkabel ind det medfølgende. Det er dog lige til at skrifte og koster ikke ret mange kroner.

Hold dig fra notebooks

Hvor det giver god mening at købe grej som iPhones, Apple TV eller Apple Watch i England, er det en mindre god ide at købe en bærbar computer. Der er ellers omkring 1.000 kroner at spare på eksempelvis en 12" MacBook.

Grunden til at man skal holde sig i skindet er, at den ikke har dansk tastatur. Man kan godt skrive æ,ø og å alligevel selvom tasterne viser noget andet, men det er ikke besparelsen værd. Desuden vil gensalgsprisen været betydet lavere uden dansk tastatur.

Ved en iMac gør det mindre, da man kan købe et nyt dansk tastatur.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.