I den seneste beat af macOS Big Sur er der blevet fundet kode, der indikerer at Face ID kommer til Mac'en. Face ID er, som du sikkert ved, Apples måde at bruge ansigtsgenkendelse i stedet for kodeord eller fingeraftryksgenkendelse til verificering af brugeren.

I øjeblikket findes Face ID kun på iPhonen og iPaden, men det er oplagt at det også kommer til Mac'en. Specielt iMac'en - hvor der ikke er integreret en fysisk tastatur, og den fingeraftryksgenkendelse vi kender fra MacBook'en med Touch Bar, derfor ikke kan bruges - giver Face ID rigtig god mening.

I den seneste betaudgave af det kommende macOS Big Sur er der som sagt fundet kode relateret til Face ID. Der er en såkaldt extension der hedder "PearlCamera". Pearl er det interne kodenavn Apple har brugt til Face ID siden lanceringen. I denne PearlCamera-extension er der referencer til "FaceDetect" og "BioCapture".

Hvis der kommer Face ID-godkendelse på Mac'en vil det kræve, at Apple inkludere den samme type TrueDepth-kamerasystem som i iPhonen. Man kan ikke bare bruge det eksisterende almindelige kamera. Derfor vil funktionen også kun fungere på nye Macs.

At koden findes fortæller intet om, hvornår vi kan forvente den første Mac med Face ID-godkendelse, men siden koden er med i macOS Big Sur, der frigives til om et par måneder, er den nok ret tæt på. Måske det bliver en iMac ala den på billedet øverst med en ganske smal ramme omkring skærmen.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.