Vil du spare penge på indkøb af den nye iPad mini, skal du kigge uden for landets grænser. Det er dog ikke lige meget hvor du køber den, for prisen svinger fra land til land. Den største besparelse får du ved at købe din iPad mini i USA, mens der ved køb i EU ofte er højere priser på iPad mini end i Danmark.

iPadguide har undersøgt prisen på iPad mini 3 i forskellige lande og beregnet besparelsen.

USA

Køber man i USA, kan man helt slippe for momsen (sales tax) alt efter hvor man køber den. Prisen herunder er opgivet uden moms, men hver opmærksom på, at køber du i eksempelvis New York, så kommer der 8,875% sales tax oven i prisen. Du skal også være opmærksom på, at hvis du indfører varer for mere end 3.250 kr (i alt) skal der betales dansk moms ved indførsel. Køber du en enkelt iPad mini, er der således ingen problemer.

Bemærk, at Apple ikke har verdensomspændende garanti på iPads. Køber du en iPad mini i USA, kan den ikke (nødvendigvis) indleveres til reparation i Danmark under garantien. Den skal i stedet retur til USA. Apple kan vælge at gøre det alligevel, men i deres garanti fremgår det, at iPad og iPhones ikke har verdensomspændende garanti.

EU

Køber du i inden for EU må du frit indføre varer, og der er afregnet moms i købslandet. Apples garanti gælder også i Danmark, uanset hvilket EU-land man har købt sin iPad mini i.

Til gengæld er der ikke det store at spare på at købe sin iPad mini 3 i andre lande i EU. Tværtimod er den flere steder dyrere end i Danmark. Hold dig under alle omstændigheder væk fra England, når du skal købe iPad mini 3.

Besparelse

Vi har indhentet priser på den mindste iPad min 3i WiFi 16GB. På de dyrere modeller, vil prisforskellen givetvis også være større. Bemærk at negative tal, som eksempelvis for England, betyder at iPaden er dyrere end i Danmark.

Land Lokal pris Pris i kr Besparelse
Danmark 2.999 kr 2.999 kr -
USA $399 2.709 kr 290 kr
Tyskland €389 2.900 kr 99 kr
England £319 3.309 kr -310 kr
Frankrig €399 2.979 kr 20 kr
Sverige 3.795 SEK 3.039 kr -40 kr
Norge 3.790 NOK 3.319 kr -320 kr

Alle priser er indsamlet 29/5 2015 i Apples online store. Priserne er omregnet via bankkurser og afrundet til nærmeste 9 kr. Bemærk at din banks kurs ofte vil være et par procent dårligere end bankkursen, samt at der kan være gebyr ved brug af kreditkort, hvorfor den endelige besparelse vil være mindre. I England og Frankrig vil den lille besparelse nok helt forsvinde i gebyrer fra bank og kreditkort.

iPad mini 3 kan købes hos Apple i Danmark (link)