Det er ikke muligt at foretage regulære mobilopkald fra iPaden. Man kan dog foretage FaceTime-opkald og opkald via Skype og lignende tjenester. Der er også muligt at ringe op fra iPaden via iPhonens mobilforbindelse. Men regulere opkald via iPaden alene er ikke muligt.

Hvis man nærstuderer udviklerværtøjet til iPad og den dertilhørende iPad-simulator, vil man dog se, at det er muligt at få en "slide for emergency"-dialog frem. Slider man kommer det fra iPhonen velkendte tastatur frem (se billedet her over).

Det kan meget vel være resterne af noget iPhone-funktionalitet, som Apple ikke har fået fjernet fra iPad-simulatoren altså en fejl. Hvis iPaden teknisk set er i stand til at foretage opkald, åbner det op for helt nye muligheder. Selvom Apple begrænser funktionen, hvad de gør, da det tydeligvis ikke er en del af Apples plan for iPad-oplevelsen, vil vi nok hurtigt se forsøg fra 3. pars udviklere på at gøre funktionen tilgængelig. Her tænker jeg selvfølgelig på de muligheder jailbreak giver.

Jeg hælder mest til, at det er en fejl, men det kunne være interessant med muligheden. Om ikke andet vil Skype, Vopium med flere formodentlig under alle omstændigheder bliver tilladt på iPaden, så man kan ringe, hvis man har behovet.

Scroll ned for at se kommentarer