Apples to smarthøjttalere, HomePod og den ny HomePod mini, kan stadig officielt kun fås i ganske få udvalgte lande såsom USA, Storbritanien, Frankrig og Tyskland med flere. Danmark eller vores skandinaviske nabolande, er ikke blandt dem.

Lige som med andre Apple-produkter hvor den danske lancering trækker ud eller hvor der er mange penge at spare, kan det være nærliggende at forsøge at skaffe en HomePod fra udlandet. Men er det en god ide? Virker en udenlandsk HomePod overhovedet i Danmark?

Virker i Danmark

Den gode nyhed er, at en HomePod købt i udlandet, såvel som parallelimporterede HomePods købt i danske butikker, sagtens kan bruges i Danmark. Der er som sådan ingen stopklods indført fra Apples side. Lykkedes det dig anskaffe en HomePod, virker den i Danmark. BAre sørg for at den har det rette elstik eller brig en adapter.

Der er dog en ting, du skal være opmærksom på. HomePod har ikke dansk sprogunderstøttelse. Da enheden styres ved at man taler til den, er det ret essentielt. I stedet må du nøjes med engelsk - eller et af de andre understøttede sprog, som fransk, tysk eller spansk. Da de fleste snakker engelsk til husbehov, er det egentlig ikke det helt store problem, at få Siri på HomePod'en til at forstå hvad man siger (eller ikke sværere end vi er vant til fra iPhonen, i hvert fald). De fleste problemer opstår, når man beder Siri afspille musik med danske navne. Det er hun ikke altid lige god til at forstå.

Sproget er ikke koblet til hvor man fysisk har købt sin enhed. Du kan således godt købe en HomePod mini i Tyskland og sætte den til engelsk sprog eller omvendt. Hvis enheden senere får understøttelse af eksempelvis dansk, vil du kunne skifte til dette.

Ud over sprogproblemer, vil Apples News-tjeneste heller ikke fungere, da den ikke er lanceret i Danmark. Men ellers virker alt andet.

Så køb du bare en HomePod i udlandet. Den vil virke fint i Danmark.