Tror du at kampen om at blive danskernes foretrukne løsning til mobilbetalinger blev afgjort da Swipp lukkede og slukkede kan du godt tro om igen. Nok er MobilePay i øjeblikket dominerende, men NETS har med deres Dankort-app kastet sig ind i kampen og desuden står store udenlandske spillere klar til at erobre markedet.

Dette gælder eksempelvis Apple. Skal man tro rygterne lancerer Apple nemlig allerede i næste uge deres mobilbetalingtjeneste Apple Pay i Danmark. En kinesisk tjeneste er ligeledes på vej til at indtage det danske marked. Det er AliPay, der er ejet af den kinesiske it-gigant Alibaba Group. Det er verdens største Mobilbetalingstjeneste og meget brugt i Kina. I første omgang skulle indtoget i Danmark være målrettet kinesiske turister, men mon ikke vi andre også får muligheden på et tidspunkt.

Ofte hører man at MobilePay har sat sig på det danske marked fordi deres tilbud er så indlysende rigtigt at man ikke kan forestille sig at andre kan gøre det bedre - underforstået at Apple derfor lige så godt kan holde sig væk. Her hører det dog med til historien at MobilePay netop har besluttet at trække sig ud af det norske marked. Ganske enkelt fordi MobilePay ikke kunne vippe den lokale norske tjeneste Vipps af pinden. Mere indlysende rigtig er MobilePay altså heller ikke. Nordmændene valgte i hvert fald et alternativ til mobilePay, da de havde valget.

Pointen er at markedet for mobilbetalinger ikke nødvendigvis er så fastlåst som det umiddelbart kunne se ud. Bare fordi noget er en succes nu er det ikke ensbetydende med at det også er en succes i morgen.

Det er også vigtigt at huske på at MobilePay og Apple Pay er to helt forskellige ting. Apple Pay vil kunne bruges til at betale med i alle butikker via den almindelige terminal. Apple Pay er derfor mere en konkurrent til NETS's Dankort-app end til MobilePay der til gengæld er meget store på markedet for person til person-overførsler. Derfor er der ikke umiddelbar noget i vejen for at MobilePay og Apple Pay vil kunne eksistere side om side.