Hvis nogle skulle være i tvivl om hvorvidt der er et marked for iPhone 5C, den "billige" iPhone som rygterne taler om, skal de bare kigge mod Kina. En ny undersøgelse fra Riget i Midten, viser Apple under de rette omstændigheder, vil kunne øge sin markedsandel betragteligt i Kina.

De rette omstændigheder er en kombination af iPhone 5C og China Mobile. Kinesiske forbrugere i de større byer er blevet spurgt om deres villighed til at købe en iPhone under forskellige forudsætninger. Tallet stiger med omkring 6-7 procentpoint, hvis iPhone 5C er blandt valgmulighederne, og med tilsvarende 6-7 procentpoint, hvis de kan vælge China Mobile som operatør. I kombination giver de to Apple 36%, mens iPhone 5S alene må "nøjes" med 23%. Det er en stigning på 50%. Det er altså helt tydeligt, at en lancering af iPhone 5C hos Kinas største operatør, vil have en enorm effekt på Apples salg. Skal man tro undersøgelsen, vil det bringe Apple foran Samsung i Kinas største byer.

Folk er også blevet spurgt, hvad prisen for iPhone 5C skal være, før den er interessant. Her svarer de 4.000 yang, hvilket svarer til omkring $486. Det er omkring $100 mere end den pris på $399, som mange analytikere forventer. Er Apples pris lavere end kineserne forventer, vil salget nok stige yderligere.

Alt sammen er selvfølgelig kun estimater og undersøgelser, men der er ingen tvivl om, at det er den logik, der ligger bag at Apple overhovedet er gået i gang med at kigge på en prisvenlig iPhone. Spørgsmål er, om den bliver forbeholdt Kina eller om den vil komme til salt i hele verden.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.