I dag runder jeg et skarpt hjørne. I dag er det nemlig præcis 10 år siden jeg startede mit projekt om at hjælpe folk med at få mest muligt ud af deres iPhone. De første mange år foregik det på iPhoneguide.dk men i starten af 2016 skiftede jeg navnet til onx.dk. Grundlæggende er siden den samme blot er navnet blevet ændret.

Den allerførste artikel jeg skrev hed "Jailbreak til iPhone med firmware 1.1.1". Der er godt nok sket en del siden. I starten handlede det mest om guides til jailbreak og unlock af iPhonen, der dengang kun kunne købes simlåst i USA og var forbeholdt en eksklusiv lille skare. Kattens leg med musen i en evig kamp for overhovedet at kunne bruge iPhonen. Det var i sandhed nørderiet der var i fokus.

Tusindevis af artikler og kommentarer

Siden jeg begyndte har jeg skrevet omkring 10.000 artikler og i læsere har skrevet mere end 100.000 kommentarer. Det er dog ikke alt sammen der er tilgængeligt mere. Da jeg skiftede domæne til onx.dk benytte jeg lejligheden til at ryde op i det gamle stof, der for det mestes vedkommende var blevet helt irrelevant. Google bryder sig ikke om irrelevante ting, så for ikke at blive sat i bås med mange af de andre danske iPhone-hjemmesider med uddaterede guides, røg en del i skraldespanden.

I de 10 år der er gået siden jeg startede, er der dukket et hav af iPhone-hjemmesider op. Langt de fleste er lukket igen lige så hurigt som de kom. Skribenterne har ganske enkelt ikke kunnet holde gejsten oppe, når den første begejstring for deres nye gadget er blevet til hverdag. Personligt har jeg hele tiden holdt et klart fokus og lagt planer for siden. Det har været et langt sejt træk, der indrømmet ikke altid har været lige sjovt, men det har vist sig at bære frugt.

Onx er i dag et regulært (niche-) nyhedsmedie, og har i stort set hele levetiden været Danmarks klart mest besøgte dedikerede iPhone-hjemmeside. Efter at iPhonene er blevet allemandseje, og de store medier er begyndt at interessere sig for Apple og iPhonen, kan jeg selvfølgelig ikke prale af, at have flere læsere end dem. Men jeg tror på, at der stadig er en interesse for et nichemedie med en fokus, der kommet noget mere i dybden end hvad dagbladene præsterer.

Har været med til at sætte dagsordene

Gennem årene har min hjemmeside været med til at sætte dagsordenen for iPhonedebatten i Danmark, og jeg har flere gang formået at få gjort de store medier opmærksomme på interessante ting. Problematikken omkrig in app-køb af smølfebær og min afsløring af kinesiske app-svindlere er et par eksempler.

Jeg er også jævnligt blevet ringet op af journalister der laver research til artikler i aviser og blade samt radio og TV. Stærkest i min erindring står da jeg tidligt om morgen den 6. oktober 2011 blev vækket af en journalist fra BT, der ville have en kommentar til at Steve Jobs var død i løbet af natten. Fuldstændig uforberedt og kun 30 sekunder efter jeg havde ligget og drømt sødt skulle jeg forholde mig til Jobs' død. Jeg må dog have sagt noget fornuftigt, for det kunne læses i BT dagen efter på side 2.

Drømmen om Danmarks bedste Apple-nichemedie

Den støtte jeg for nylig modtog til driften af mit projekt har også virkelig betydet meget for mig og står som et absolut højdepunkt. Ikke så meget økonomisk som rent menneskeligt. Det har virkelig rørt mig, at så mange har bakket op om siden. Der går nærmest ikke en uge uden at jeg modtager sure mails og kommentarer fra folk der opfordrer mig til at lukke butikken og tage hen hvor peberet gror. Nogle gange har jeg faktisk overvejet det. Men heldigvis får jeg også mange positive tilkendegivelser.

Jeg vil runde af med at sige at jeg er dybt taknemmelig over alle i læsere, der værdsætter al den tid jeg bruger her på siden. iPhoneguide/Onx var selvfølgelig aldrig blevet til noget uden alle jer læsere. I er motivationen der driver værket. Det har været en kæmpe fornøjelse at kunne forfølge målet om at levere Danmarks bedste nichemedie for først iPhone-brugere og senere også for dem der bruger iPad, Mac og hvad Apple ellers har lanceret. Jeg håber i har nydt det lige så meget som jeg selv har og også ser frem til de kommende 10 år.

Martin Wolsing

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.