iGotYa virker med iPhonens normale system for skærmlås. Efter du har indtastet dine oplysninger under Indstillinger vil et forkert indtastet skærmkode automatisk tage et billede af den som forsøger at åbne eller stjæle din iPhone/iPod. Appen sender derefter billedet samt GPS koordinaterne til din email. Appen kræver naturligvis WiFi eller 3G for at sende denne information. Det er på mange punkter smartere end Apples egen "Find My iPhone" service, der jo heller ikke primært er rettet mod tyveri, men i lige så høj grad tabte iPhones. Da billedet tages uden at tyven er opmærksom på det, vil han heller ikke være mistænksom og forsøge at skjule sit ansigt.

En anden interessant ting er at at iGotYa har en "sikkerheds-tilstand". Denne tilstand giver adgang til apparatet efter to forsøg, uanset hvad tyven har indtastet som forkert kode. Det lyder måske lidt dumt men det er ret genialt, da den afholder personen som har stjålet iPhone fra at gendanne den (for at slippe af med koden), alt imens den tager billeder at tyven og sender dem hver gang han er på et netværk (data eller 3G).

iGotYa koster $5.99 og kan hentes gennem Cydia, hvilket selvfølgelig betyder at man man skal have en jailbreaket iPhone.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.