Apple iWatch vil få indbygget optiske sensorer, der kan måle ting som puls og blodets iltindhold, skriver Electrical Engineering Times. De citerer kilder i Apples logistikkæde, der også oplyser at Apple har droppet ideen om en blodsukkermåler efter samme princip, da metoden ikke er præcis nok.

Måling af puls og iltindhold via optiske sensorer bliver allerede brugt i sundheds- og fitness-industrien. Mange vil uden tvivl have prøvet en optisk iltmåler, der typisk sidder på en finger eller øreflippen. Den virker ved at sende to forskellige lysbølger gennem huden og måle på absorptionen. En optisk pulsmåler er en nyere teknologi, men virker stort set på samme måde. Det smarte ved en optisk måler er, at man kan undgå det bånd man typisk har om brystet for at måle direkte på hjertets sammentrækninger.

En af udfordringerne med optiske sensorer er, at et ur hverken sidder på fingerspidsen eller øret, men om håndleddet. Det betyder at uret skal sidde ret stramt, hvis det skal virke. Sensorerne skal nemlig være i tæt kontakt med uden hele tiden. Handler det om pulsmåling under sport, skal man endda tage højde for at uret måske bevæger sig en lille smule.

I løbet af de seneste måneder har Apple ansat adskillige eksperter inden for sundheds- og fitnessindustrien, og de fleste regner det for givet, at Apple i løbet af i år - eller måske først næste år - vil lancere et iWatch henvendt til netop sundheds- og fitnessformål.