Under onsdagens event sagde Steve Jobs, at iPad ville skulle bruge mikrosim (også kaldet 3FF). Det vil sige, at enheden ikke understøtter de almindelige simkort (minisim), vi bruger i dag. Ovenfor er vist en illustration af forskellen på de to. Forskellen er alene størrelse på materialet omkring selve chippen, mens selve kontaktfladen er den samme. Minisim er 15x25 mm, mens mikrosim er 12x15 mm.

Det betyder med andre ord, at man ikke kan tage sit simkort fra iPhonen (eller andre telefoner) og benytte det i iPad. Da kontaktfladen er den samme, burde der dog ikke være noget fysisk til hinder for, at man klipper noget at sit normale simkort, så det får den rette størrelse og kan være i iPad. Det betyder så til gengæld, at det ikke længere passer i iPhonen. Det vil dog sikkert kunne løses ved en simpel mikro- til minisim-adaptor.

Et er det fysiske, noget andet er, om de data der ligger på et mikrosim er de samme som på minisim eller om det for eksempel er en anden kryptering. Det ved jeg desværre ikke nok om det til at kunne udtale mig om.

Der er bestemt en god pointe i at gå over til mikrosim, men hvis de ikke er kompatible med minisim (som man klipper i stykker), betyder det rent faktisk, at iPaden er effektivt låst til de selskaber der nu tilbyder deres kunder mikrosim og at man er nødt til at købe et nyt abonnement oven i det man har i forvejen. Hvis det er tilfældet, er det at tage pis på kunderne. Jeg har har i forvejen et abonnement hos 3 med 20GB data - som jeg ikke er i nærheden af at bruge. Skal jeg så købe endnu et abonnement med 20GB data? Det virker lidt som om at gå ind på en restaurant og bestille to buffeter fordi man er meget sulten.

Så meget for at have opgivet software-låsen, der trods alt, i hvert fald i teorien, kunne brydes. Det er lidt sværere med et kort, der har en anden fysisk form og eventuelt et andet krypteringsformat. Når det er sagt, så er det sikkert den vej det går også med iPhones og andre telefoner, så det kan godt være, at det kun er i en overgangsperiode på 6-8 måneder vi skal belemres med to forskellige simkort-formater. Næste iPhone-model får nok også mikrosim, og mon ikke resten af branchen følger med?

Indtil da, må løsningen fra teleselskabernes side være at tilbyde deres kunder, at skifte det normale simkort ud med et mikrosim, samt en adaptor, når den bruges i (gamle) enheder med normal simkortholder.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.