DxOMark - der betegner sig selv som referencen inden for test af kameraer - har kigget nærmere på Apples nye iPhone X. DxOMark tester kameraer i en standardiseret test, hvilket gør det muligt at sammenligne forskellige kameraer forholdsvist objektivt.

iPhone X klarer sig fantastisk og opnår den højeste score de nogensinde har givet til en mobiltelefon når det handler om stillbilleder. iPhone X opnår en score på 101 for stillbilleder. Til sammenligning får iPhone 8 Plus en score på 93 og DxOMarks yndlingstelefon, Pixel 2, får en score på 98 for stillbilleder.

iPhone X får altså den bedste bedømmelse nogensinde målt af DxOMark hvad angår stillbilleder. Blandt andet er eksponeringen bedre end konkurrenterne, farven er bedre og støjniveauet er bedre. Til gengæld mener DxOMark ikke at videodelen er nær så god, hvilket trækker den samlede bedømmelse ned på 97. Her ligger Pixel 2 på 98 og iPhone 8 Plus på 94. ifølge DxOMark lider iPhone X af undereksponering og ustabil autofokus under dårlige lysforhold. Lad dig ikke skræmme. Der er ikke tale om en dårlig bedømmelse, blot er iPhone X ikke også verden bedste videokamera i en smartphone.

Jeg vil ikke gå i detaljer med alle de enkelte test, men nøjes med DxOMarks konklusion: "iPhone X delivers one hell of a smartphone camera."

Du kan læse kameratesten af iPhone X her.

Det hører med til historien at selvom DxOMark betegner sig selv som referencen, så er det ikke alle der er enige. DxOMark har kommercielle interesser i de test de udfører, da de lever af at sælge testsoftware til diverse kameraproducenter og derfor naturligvis har en interesse i at de producenter der bruger DxOMark' tjenester scorer højt. Eller sagt på en anden måde: Kameraproducenter kan betale sig til adgang til DxOMark's testværktøjer og dermed optimere deres kameraer til DxOMark's test. Jeg vil ikke gå mere end i den diskussion her, men blot henvise til AndroidPolice, som meget godt sætter ord på problemet.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.