Øverst på iPhones skærm findes statusbaren. I statusbaren vises der ud over det aktuelle klokkeslet en række statusikoner, som du for eksempel kan se på billedet af min iPhone øverst. iPhonens statusikoner giver en nem og hurtig oversigt over blandt andet hvilke funktioner der er slået til eller fra, samt styrken på det trådløse netværk der er forbindelse med og meget andet.

Jeg har samle en oversigt over hvad statussymbolerne på iPhonen betyder i nedenstående tabel. Mange af dem kan også findes på iPaden.

Det betyder iPhonens status-ikoner

Status-ikon Betydning
status-ikon-signal Signal Viser om du er inden for rækkevidde at mobilnetværket så du kan foretage og modtage opkald. Jo flere streger desto stærkere signal. Hvis der ikke er signal, er stregerne erstattet med teksten "Ingen tjeneste".
status-ikon-signal-dobbelt Signal, to netværk På modeller med dobbelt-sim viser den øverste række streger signalstyrken på det nummer, du bruger til mobildata. Den nederste række viser signalstyrken på det andet nummer. Hvis der ikke er signal, er stregerne erstattet med teksten "Ingen tjeneste".
status-ikon-batteri Batteri Viser batteriniveauet eller status for opladning (alt efter dine indstillinger vises dette også med et procenttal). Gult symbol viser at energibesparende funktioner er slået til.
status-ikon-flymode Airplane Mode Viser at "airplane mode" er slået til. Alle de trådløse funktioner er slået fra: Du kan ikke bruge telefonen, få adgang til internettet eller bruge Bluetooth. Alle ikke-trådløse funktioner virker som normalt.
status-ikon-wifi Wi-Fi Viser at iPhonen er forbundet med internettet via et Wi-Fi-netværk. Jo flere streger desto stærkere signal.
status-ikon-lte LTE Viser at iPhonen er koblet på din teleoperatørs LTE-netværk og kan oprette forbindelse til internettet.
status-ikon-5ge 5G Viser at iPhonen er koblet på din teleoperatørs 5G E-netværk og kan oprette forbindelse til internettet.
status-ikon-4g 4G Viser at iPhonen er koblet på din teleoperatørs 4G-netværk og kan oprette forbindelse til internettet.
status-ikon-3g 3G Viser at iPhonen er koblet på din teleoperatørs 3G-netværk og kan oprette forbindelse til internettet.
status-ikon-edge EDGE Viser at iPhonen er koblet på din teleoperatørs EDGE-netværk.
status-ikon-gprs GPRS Viser at iPhonen er koblet på din teleoperatørs GPRS-netværk og kan oprette forbindelse til internettet.
status-ikon-internetdeling Internetdeling Viser at iPhonens internetforbindelse deles med en anden enhed.
status-ikon-forstyr-ikke Forstyr ikke Viser at Forstyr ikke-funktionen er slået til.
status-ikon-viderestilling Viderestilling Viser at viderestilling af indkomne telefonopkald er aktiveret.
status-ikon-synk Synkroniserer Viser at iPhonen er ved at synkronisere med iTunes
status-ikon-netaktivitet Netaktivitet Viser at der er netværksaktivitet. Eventuelt fra processer, der kører i baggrunden.
status-ikon-bluetooth BlueTooth Blåt eller hvidt ikon: Bluetooth er slået til og iPhonen er parret med en anden enhed.
gråt ikon: Bluetooth er slået til, men ingen enhed er tilsluttet.
Intet ikon: Bluetooth er slået fra.
status-ikon-flymode Bluetooth hovedtelefoner Din iPhone er parret med et sæt Bluetooth-hovedtelefoner som er slået til og inden for rækkevidde.
status-ikon-bluetooth-batteri Bluetooth-batteri Viser batteriniveauet for en parret Bluetooth-enhed.
status-ikon-rotationslaas Rotationslås Viser at iPhonens skærm er låst, så den ikke roterer.
status-ikon-alarm Alarm Viser at der er indstillet en alarm.
status-ikon-vpn VPN Viser at iPhonen har forbindelse til et netværk via VPN.
status-ikon-tty TTY Viser at iPhonen er indstillet til at arbejde med en TTY-enhed.
status-ikon-lokalitetstjenester Lokalitetstjeneste Viser at en app eller et websted bruger lokalitetstjenester. En hvis pil betyder, at en anden enhed kan modtage din lokalitet under bestemte forhold.
status-ikon-wifi-opkald Wi-Fi-opkald Viser at iPhonen er indstillet til Wi-Fi-opkald. Navnet på den operatør der bruges vises også.
CarPlay Viser at din iPhone har forbindelse til CarPlay.
Låst Viser at din iPhone er låst med adgangskode eller Touch ID.

Artiklen er ajourført i november 2019.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.