I Apples seneste betaudgave af udviklerværktøjet Xcode, der bruges til at lave iOS-apps med, er der fundet referencer til en barometer-sensor, skriver 9to5mac.

Sensoren kan selvfølgelig måle lufttrykket til meteorologiske formål, referencerne er dog fundet til en funktion som relativ højemåler. En af de referencer der er fundet er "isRelativeAltitudeAvailable", der for iPhone 5s's vedkommende returnerer "no".

Det vil sige at softwaren spørger om der er en relativ højemåler til stede i den pågældende enhed. I iPhone 5s's tilfælde er svaret selvfølgelig nej ligesom det er for alle Apples andre iOS-enheder.

Hvad skal vi med en forspørgsel på om der er en relativ højemåler til stede, hvis ikke Apple har planer om at indbygge en relativ højdemåler? Ikke meget, for så giver svaret jo selv selv. Ergo kan vi konkludere, at Apple har planer om at indbygge et barometer i en af deres kommende enheder - eller alternativt understøtte en tredjeparts enhed. Da flere Android-telefoner allerede har funktionen indbygget, er det dog mest nærliggende at forestille sig, at Apple vil gøre det samme.

Ifølge en kilde hos Apple, har Apple allerede en opdateret Kompas-app klar, der fremover vil kunne fungere som højdemåler (med den rette hardware).

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.