En af de mest udskældte ting ved både den oprindelige iPhone og iPhone 3G, er det indbyggede kamera, som er ens i de to modeller. De har et 2 megapixel kamera, uden mulighed for at fokusere. For at kunne levere nogenlunde skarpe billeder, både tæt på og langt fra, er kameraets blænde gjort lille, hvilket resulterer i en stor dybde skarphed. Til gengæld betyder den lille blænde også, at kameraet kræver bedre lysforhold, da den lukker mindre lys ind. Alt i alt er resultatet, at de de gamle iPhones kræver godt lysforhold for at levere gode billeder.

Med iPhone 3GS bliver dette dog fortid. Apple har nemlig indbygget både en ny billedsensor på 3,2 megapixel, og vigtigere endnu, mulighed for både automatisk og næsten-manuel fokus. Muligheden for at fokusere, gør at blænden kan gøres større, hvorfor kameraet burde være meget mindre følsom over for dårlige lysforhold. Kameraet har endda indbygget makro-funktion til nærbilleder.

Fokusfunktionen virker ved, at kameraet som standard autofokuserer på midten af billedet. Ønsker man at flytte fokus, trykker man bare på skærmen der, hvor fokus skal være, at kameraet fokuserer automatisk på det udpegede sted.

Funktionen kan ses på billedet til højre, hvor der fokuseret på noget i baggrunden og noget i forgrunden. Apple har også et fotogalleri, med billeder taget med den nye iPhone 3GS. Bedømt ud fra dem, er iPhone 3GS fuldt ud i stand til at tage fornuftige billeder.

Ud over stillbilleder er iPhone 3GS's kamera i stand til at optage video. Rent teknisk er de gamle iPhones kamera også i stand til det, men videooptagelse bliver kun understøttet officielt i iPhone 3GS. Sikkert fordi det er for processor-krævende for de gamle iPhones.

Stillbilleder og video tages med samme program, man vælger blot med en lille skyder, om man vil tage billeder eller optage video. Kameraet optager billeder med 30 fps (billeder i sekundet) i hvad Apple kalder VGA kvalitet.
VGA er ikke en entydig opløsning/farvedybde, så hvad Apple præcis mener med VGA, må stå lidt hen i det uvisse, selvom det nok drejer sig om en opløsning på 640*480, hvilket faktisk er dobbelt så stor som opløsningen på iPhonens skærm (320*480).

Ikke nok med at man kan optage video på iPhonen, som billedet herover viser, kan man også redigere i den optagede video. Selvfølgelig ikke et fuld redigerer som man ser på almindelige computere, men et basisredigerer, der forhåbentligt kan fjerne de værste fejlskud inden videoen havner på YouTube.

Videodeling, om det så sker via YouTube, video-MMS eller via MobileMe er nemlig en af de ting Apple fremhæver. Det er gjort så nemt som en enkelt tryk på en knap, hvorefter man skal logge ind på sin YouTube konto og udfylde navn, kategori og så videre. Det er en god funktion, der giver mulighed for næsten-direkte video, når man ikke skal hjem og runde computeren først. Mon ikke næste skridt; direkte video fra iPhonen, snart kommer? Der er i hvert fald mange anvendelsesmuligheder for det.

Ud over de nævnte ting, understøtter kameraet geotagging og det indbyggede digitale kompas. På den måde ved man altid hvor og i hvilken retning et billede er taget.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.