En ny rapport fra ComScore viser at iPhonen noget overraskende oplever den største vækst blandt de laveste indkomstgrupper og ikke blandt de højeste.

Forklaringen er bl.a., at iPhone 3G has de fattigste ikke anskaffes som et supplement til de andre elektroniske gadgets, men anskaffes i stedet for en computer. Så selvom iPhonen er dyr, er den billigere end en computer og derfor blevet så populær blandt dem med lavest indkomst.

»Det virker noget ekstravagent med en iPhone, men når man ser på, hvilke produkter iPhone erstatter, så giver det mening. For fattige er den ikke nødvendigvis en luksusgadget, men en nødvendig kommunikationsenhed, der erstatter alt andet,« siger Jen Wu fra Comscore.

Dette er ikke bare det rene gætværk, Comscores egne analyser viser, at det er de fattigste iPhone-ejere, der bruger den mest til at surfe på nettet, sende mails og høre musik.

Der er med andre ord noget om snakken, når Apples chef Steve Jobs adspurgt om Apples NetBook-planer svarer: "Der bliver ikke solgt mange af dem [NetBooks red.] og et af vores produkter i den kategori er iPhonen. Browsing, netforbindelse etc… iPhone er en ret smart løsning på det."

Mon det viser sig, at Apple med iPhonen ikke bare har ændret mobilmarkedet men også markedet for NetBooks allerde inden det er kommet rigtigt i gang? Jeg begynder mere og mere at tro det. Hvis en NetBooks eneste berettigelse er surf og mails, så er iPhonen faktisk et ret godt bud på det.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.