I en måneds tid har der været rygter om, at iPhone 12 Pro vil få en skærm med en højere opdateringsfrekvens end hidtil. Apple vil hæve den fra de nuværende 60 Hz til 120 Hz. Det er samme opdateringsfrekvens som Apple benytter i iPad Pro. Skærmens opdateringsfrekvens betyder blandt andet noget for hvor flydende bevægelser vises. Jo højere opdateringsfrekvens jo bedre. Et skifte fra 60 Hz til 120 Hz vil betyde en markant forbedring af billedkvaliteten på iPhonen.

Nu bekræfter en kendt leaker på Twitter at den er god nok, skærme med 120 Hz kommer til iPhone 12. Leakeren er kendt for at komme med informationer om særligt Samsungs produkter, og da det netop er skærmpaneler fra Samsung, der skal bruges i iPhone 12, skulle troværdigheden på informationen være god nok. Tidligere er en analytiker kommet med en lignende forudsigelse om 120 Hz.

Det der slår hovedet på sømmet er dog, at der i visse udgaver af den første betaudgave af iOS 14 er fundet en indstilling, hvor man kan begrænse skærmens opdateringsfrekvens til 60 Hz. Det giver ikke meget mening med sådan en begrænsning, hvis ikke opdateringsfrekvensen som standard er højere end de 60 Hz.

Omvendt mener andre, er der ikke kommer 120 Hz-skærme i iPhonen i år. Skærmanalytikeren Ross Young har snakket med sine kontakter i branchen, og ingen af dem kender noget til at Apple skal bruge 120 Hz-skærme til iPhonen i år - først næste år.

Uanset om det så bliver år eller først næste år, vil Apple ligesom i iPaden formodentligt også inkludere ProMotion, som er en Apple-teknologi til at variere skærmens opdateringsfrekvens med. Det vil sige, at skærmen ændrer opdateringsfrekvens i forhold til behovet. Det kunne være at afspilning af video og læsning af tekst kan klares med forskellig opdateringsfrekvens uden at kvaliteten forringes.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.