Vi har tidligere skrevet, at der i iPadens hardware er gjort fysisk plads til et kamera, og at der i iPadens adressebog er en knap der giver mulighed for at tage et billede. Nu bæres der mere brænde på det bål.

I den seneste udgave af udvikletværktøjet (SDK) til iPaden fjernes en hver tvivl om hvorvidt Apple har haft planer om et kamera i iPaden. For det første kan man i frameworks forbeholdt Apples egne programmer, finde en kodestump der tjekker for tre forskellige kamera-karakteristika, som der ikke tjekkes for i OS 3.x. Det drejer sig om test for om kameraet har blitz, om det kan zoome og om det er et frontkamera, det vil sige kan bruges til videochat.

I princippet kunne disse ting lige så vel være beregnet på den næste generation iPhone som på iPad. Man kan også finde knapper til accept eller afvisning af videochat. Størrelsen på disse knapper gør, at de næsten kun kan være beregnet til iPaden, omend de lige akkurat holder sig inden for 480 pixel i bredden og derfor kan være på en iPhonen der vender i landsskabsmode. Får en kommende iPhonen en større opløsning en den nuværende, er der selvfølgelig heller intet til hinder for, at knapper alligevel kan være beregnet til iPhonen, men så burde resten af iPhone-knapperne nok have samme størrelse, hvilket mig bekendt ikke er tilfældet.

Sidst men ikke mindst har iPadens foto-app et "Camera"-faneblad ud over "Albums" og "Photos" (se galleriet).

Det er altså uden nogen som helst tvivl, at Apple har (haft) planer om et kamera i iPaden, men formodentligt har droppet det i sidste øjeblik, som vi også så skete med iPod touchen. I teorien kan man godt tænke sig, at det når at komme inden lanceringen af iPaden om en lille måneds tid, men jeg anser det ikke som særligt sandsynligt, da Apple så nok havde nævnt det ved præsentationen, og imødegået den uundgåelige kritik af denne mangel. På den anden side, burde Apple også vide, at de ikke kan holde noget skjult, så når koden optræder i den seneste udgave at SDKet, må der være en grund til det. Der er ingen grund til at teste for om et kamera har zoom-funktionalitet eller have knapper til videochat, hvis ikke det skal bruges til noget.

Hvad siger læserne, kunne det ikke være rart med blitz og zoom i den næste iPhone og et frontkamera i iPaden? Vil det have nogen betydning for jeres lyst til at udskifte jeres nuværende iPhone med en ny?

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.