iPad Pro har som den første iOS-enhed mere end én højttaler indbygget. Faktisk har den hele fire styk. En i hvert hjørne. Det er dog ikke kun antallet af højttalere, der er nyt. Som den første enhed er højttalerkabinetterne også udført som en del af selve unibody-kabinettet. Det giver højttalerne 60% mere kabinetvolumen sammenlignet med tidligere iPads.

Resultatet er, at iPad Pro har en fantastisk lyd. Den spiller højere og har et større frekvensområde end tidligere. Derudover er stereoperspektivet meget bedre. Som skrevet ovenfor er der en højttaler i hver hjørne. De er så intelligent indrettet, at uanset hvordan man vender og drejer iPaden, så er det altid højttalerne til højre der spiller højre kanals lyd og tilsvarende for venstre. Det sker helt automatisk, når man vender iPaden på en anden led. En anden smart ting er, at mens alle fire højttalere spiller de dybe toner, så er det kun de to øverste, der klarer de lyse. Det får eksempelvis dialog i film til at stå meget tydelige i lydbilledet.

Selvfølgelig er der ikke tale om hifi-lyd i gængs forstand, men der er ingen tvivl om, at iPad Pro har en god lyd efter forholdende. Apple har gjort en del ud af at fremhæve lyden i præsentationen af iPad Pro. Mange, inklusive mig selv, har ment at "ja,ja, så er det heller ikke mere interessant". Men det er det faktisk. Netop den gode lyd, der snildt kan spille op med de fleste mindre bluetooth-højttalere, er noget af det, der imponerer mig ved iPad Pro. Det at se film og høre musik, er pludselig et helt anden oplevelse. Faktisk kan man sige, at lyden nu matcher den store skærm.

Jeg er positivt overrasket over den gode lydkvalitet. God lyd har altid betydet meget for Apple, og generelt er lydkredsløbene i deres iOS-enheder af rigtig god kvalitet. Hidtil har de bare kun kommet til udtryk, hvis man brugte et sæt gode hovedtelefoner. Med iPad Pro er det ikke længere nødvendigt. Den kan sagtens stå alene. Selvfølgelig ikke når der skal spilles op til fest, men i mange andre situationer, hvor man bare har behov for noget musik i sofaen eller når man ser film. Og selvfølgelig også i spil eller hvis man arbejder med GarageBand.

Scroll ned for at se kommentarer