Der er flere forskellige opdaterede iPads på vej. Det drejer sig om 5. generation iPad Air, 6. generation iPad mini og 9. generation af den regulære iPad. Japanske Mac Otakara har snakket med en kinesisk leverandør, der har nyt om de tre forskellige modeller.

iPad Air 5 vil få et nyt design, der er identisk med 3. generation af iPad Pro (som kan ses på billedet øverst). Den vil stadig have en skærm på 10,9 tommer og Touch ID-knap på siden, men vil få et nyt dul-lens kamerasystem på bagsiden med vidvinkel og ultralyd vidvinkel. Muligvis også en LiDAR-scanner. Det sidste er den kinesiske leverandør dog noget usikker på. Mac Otakara spekulerer selv i at den nok vil få A15-chip og at den kommer på markedet i starten af næste år. Der nævnes ikke noget om, hvilken skærmteknologi, den får. Der har været rygter om at Apple arbejder på en iPad Air med OLED, men det er umuligt at vurdere, om det drejer sig om næste udgave, eller det først bliver senere.

Hvad angår de to andre iPads, altså iPad 9 og iPad mini 6, fortæller Mac Otakara, at den seneste information peger på, at de umiddelbart ikke bliver anderledes end de to nuværende modeller. Vi skal derfor ikke forvente, at de får nyt design eller andre radikale nyheder. Det er meget muligt, at den eneste ændring vil være opdatering af systemchippen til en kraftigere udgave. Mac Otakara forventer igen designændringer før tidligst i 2022 - måske endda først senere.

Det skal dog nævnes, at andre sædvanligvis pålidelige kilder tidligere har talt om en ny iPad mini 6 med større skærm til kant og uden hjem-knap. Det er altså en af to muligheder. Enten kommer der en større opdatering eller også bliver det en meget lille opdatering. Heldigvis skal vi ikke vente ret længe på at få svaret. Det forventes nemlig, at iPad mini 6 kommer engang i løbet af efteråret.