Endnu en nyskabelse er dukket op i det seneste preview af Mac Os X Lion. Det er en indbygget afinstalleringsfunktion, a la den der findes i iOS. Netop afinstallering af programmer, er en af de ting, der volder nye Mac-brugere størst besvær og forundring. På Mac er der nemlig ikke, som på Windows, en central funktion til afinstallering. På Mac gør man derimod bare det mest intuitive, nemlig hiver programmet (som i virkeligheden er en pakke af filer) over i papirkurven. At en afinstallering foregår så nemt, forvirrer mange tidligere Windows-brugere, netop fordi det på Windows virker som en kompliceret proces, hvor alt muligt gemt mange forskellige steder, skal fjernes. Ergo er rationalet, at en afinstallering ikke kan være så simpel, som at hive en enkelt ting over i papirkurven. Men det er den altså - i hvert fald for det meste, der er nogle undtagelser, men dem kommer vi ikke ind på her.

For at gøre denne proces mere klar, og skabe større ensartethed mellem iOS og Mac OS, har Apple derfor adopteret den måde man sletter apps på i iOS til Mac OS X. For dem der ikke er bekendt med iOS foregår det ved, at man trykker og holder nede på et af ikonerne på hjemmeskærmen (iPhonens skrivebord). Herefter begynder alle ikonerne at ryste, og der kommer et lille kryds i det øverste venstre hjørne. Trykker man på krydset, sletter man den pågældende app. Sådan virker det nu altså også på Mac - i hvert fald på programmer købt gennem Mac App Store.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.