Apple har frigivet iOS 14.5, der er den største opdatering til iOS 14 siden lanceringen i efteråret. Blandt de størstenyheder er mulighed for at låse iPhonen op med Apple Watch, hvis Face ID ikke virker, fordi man bærer ansigtsmaske samt understøttelse af AirTags.

Se alle nyhederne herunder samt en oversigt over hvilke fejl, der er blevet rettet.

Lås din iPhone op mens du bærer ansigtsmaske

Har du en iPhone med Face ID, kan du nu bruge Apple Watch til at låse din iPhone op med i de tilfælde, hvor Face ID ikke virker fordi du bærer ansigtsmaske. Dette kræver også watchOS 7.4.

Hvis Face ID ikke virker, vil du få besked på iPhonen om, at du kan låse den op ved at bruge et oplåst og godkendt Apple Watch. Det betyder, at du ikke behøver tage masken af eller indtaste adgangskoden manuelt. Bemærk, at funktionen kun virker til oplåsning af iPhonen. Godkendelse af Apple Pay eller køb i App Store kan det ikke bruges til.

For at få funktionen til at virke, skal den slås til i Indstillinger

Understøttelse af AirTags

iOS 14.5 giver understøttelse af Apples nye AirTags, der vil kunne følges i Find-appen.

Præcise søgninger der bruger visuel feedback, lydsignaler og haptisk feedback til at sende dig i retning af dit AirTag i nærheden, er muligt på iPhone 11 og iPhone 12.

Kort

Du kan nu dele dit forventede ankomsttidspunkt, når du cykler eller går, og ikke kun når du kører i bil, ved at bede Siri om at dele det - eller du kan trykke på rutekortet nederst på skærmen og derefter trykke på Del ankomst.

Siri

Nu kan indgående opkald meddeles med Siri, herunder oplysninger om hvem der ringer, når du har dine AirPods eller kompatible Beats-hovedtelefoner på. Du kan også besvare opkald med den håndfri mulighed.

Siri kan nu også bruges til at oprette FaceTime-gruppeopkald og opkald til nødkontakter.

Forbedringer til 5G

Der er nu understøttelse af 5G ved brug af dual-SIM på iPhone 12. Der er desuden optimeringer, der giver bedre batteritid ved 5G-dataforbrug samt mulighed for international 5G-roaming hos understøttede operatører på iPhone 12.

Apple Music

Blandt nyhederne er muligheden for at se hitlister fra mere end 100 forskellige byer i hele verden, så du kan se hvad der er populært andre steder.

Emojis

Nye emojis med ansigter, hjerter og en kvinde med skæg. Der er desuden understøttelse af valg af forskellig hudfarve til hver person i alle udgaver af emojis med par, der kysser, og par med hjerte


Podcasts

Seriesider har fået nyt design, så det er nemmere at komme i gang med at lytte. Der er også mulighed for at hente og gemme episoder og automatisk føje dem til dit bibliotek, så du hurtigt kan få adgang til dem. Indstillinger til overførsler og notifikationer kan tilpasses til hver enkelt serie

Spil

Understøttelse af den trådløse Xbox Series X|S-controller og den trådløse Sony PS5 DualSense™-controller.

Diverse fejlrettelser

 • Beskeder nederst i en tråd blev muligvis skjult af tastaturet i nogle tilfælde
 • Slettede beskeder blev muligvis stadig vist i Spotlight-søgninger
 • Afsendelse af beskeder blev ved med at mislykkes i nogle tråde
 • Mail kunne først indlæse nye e-mails for nogle brugere, når enheden blev startet igen
 • Afsnittet med opkaldsblokering og -identifikation blev muligvis ikke vist i telefonens indstillinger
 • iCloud-faner blev muligvis ikke vist i Safari
 • iCloud-nøglering kunne blive forhindret i at slå fra
 • Påmindelser, der blev oprettet vha. Siri, blev muligvis indstillet til tidlig morgen
 • Systemet til rapportering af batteritilstanden vil omkalibrere batteriets maksimumkapacitet og maksimale ydeevnekapacitet på iPhone 11-modeller for at rette upræcise rapporteringer af batteritilstand for nogle brugere
 • Optimering til reduktion af et dæmpet lysskær, der muligvis blev vist ved lave lysstyrkeniveauer på sorte baggrunde på iPhone 12-modeller
 • AirPods-lyd blev flyttet til forkert enhed med Automatisk skift
 • Notifikationer om automatisk skift fra AirPods manglede eller blev sendt flere gange
Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.