I iOS 13 kommer der en funktion jeg - og sikkert også mange andre - har efterspurgt i årevis. Nemlig muligheden for at ukendte opkald bliver afvist med det samme. I stedet bliver de sendt direkte til telefonsvareren, hvis man har slået den til. Præcis som hvis man manuelt har blokeret et nummer. Eller sagt på en anden måde: Hvis en person med hemmeligt nummer ringer til ens iPhone, vil telefonen ikke ringe. Man behøver altså ikke selv blokere noget. Med funktionen slået til vil ukendte numre som standard være blokeret.

Der kan sikkert findes nogle argumenter for hvorfor det er en dårlig ide at blokere ukendte numre. Det der taler for at slå funktionen til er, at det derved er slut med opkald fra telefonsælgere og andre der ikke vil give sig til kende. Fuldstændig sammenligneligt med at man ikke lukker folk ind af døren, hvis man kan se i dørspionen at de skjuler deres identitet.

Uanset hvad man måtte synes, kommer muligheden i iOS 13, som frigives til efterår.

———

Silence Unknown Callers will be available to everyone this fall when iOS 13 launches alongside new iPhones.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.