Apple oplyser at iOS 13 frigives torsdag den 19. september. Der er også sat dato på frigivelsen af iOS 13.1. Den sker mandag den 30. september.

Allerede nu er den endelige udgave af iOS 13 klar. Det er den såkaldte Golden Master, som er en betegnelse der har rod i den gang man frigav software på fysiske medier og derfor havde behov for en færdig udgave at bruge som original. I dag hvor det hele sker på nettet, og man derfor kan opdatere fra dag til dag, har det ikke længer nogen praktisk betydning med en Golden Master. Men betegnelsen hænger ved og dén udgave er altså nu klar. Registrerede udviklere kan derfor allerede nu hente og installere iOS 13. Alle andre må vente til næste uge.

Den særlige udgave af iOS til iPaden hedder nu iPadOS. Den er ikke klar samtidig med iOS 13,men frigives først sammen med iOS 13.1 den 30. september.

iOS 13 er en større opdatering med en lang række nyheder og forbedringer. Mest synlig er den nye dark-mode, der gør brugergrænsefladen mørk, hvis man slår den til. Ellers er der en kraftigt forbedret Fotos-app og en ny app der kombinerer Find min iPhone med Find mine venner. En anden ny funktion er "Sign In with Apple", der gør det nemmere og mere sikkert at logge ind i apps som et alternativt til Google- eller Facebook-login.

Kort-appen og CarPlay er også blevet forbedret og det samme er et hav af andre ting. Men alt det kan du selv se når frigivelsen sker i næste uge.

Systemopdateringer til iOS (og iPadOS) er som altid gratis.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.