Apple har frigivet den første beta af iOS 13.4 og iPadOS 13.4 og denne gang er der en del nyheder sammenlignet med tidligere opdateringer.

En af de mest interessante ting i opdateringen er et helt nyt API kaldet CarKey. Med CarKey bliver det muligt at bruge iPhonen og Apple Watch til at låse op, låse og starte biler, der har indbygget NFC-understøttelse. Parringen foregår vi Wallet-appen og når først det er klaret, skal man ikke verificere med Face ID eller andet. Apple arbejder på at udbrede funktionen i samarbejde med flere bilproducenter. Det bliver altså ikke muligt bare at gøre det ud af boksen, men nu har Apple gjort det nemt for udviklere at understøtte. Billedet øverst har ikke noget med den konkrete implementering at gøre, men er bare en illustration.

Andre nyheder i iOS 13.4

En anden stor nyhed er at den nu bliver muligt for udviklere at bundle apps på tværs af iOS, tvOS og macOS. Det vil vil sige gøre det muligt at købe en app til alle tre systemer i ét hug. Det har ikke tidligere været muligt.

En af de andre nye ting er deling af mapper i iCloud, iCloud Folder Sharing. Denne funktion var egentlig planlagt som en del af iOS 13, men var fraværende ved lanceringen i efteråret, da den blev fjernet i beta-perioden. Men nu er den altså tilbage. Som navnet siger, gør funktionen det muligt, at dele mapper mellem flere brugere i iCloud.

I Mail-appen kommer der en ny værktøjsbjælke nederst, hvor de to ikoner for at svare på en mail og slette en mail, bliver adskilt, så fejltryk undgås.

Nye Memoji-stickers er der også blevet plads til. Memoji-stickers er små digitale klistermærker baseret på ens personel Memoji. 9 forskellige nye er der.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.