Med lanceringen af iOS 11 giver Apple alle udviklere adgang til at bruge iPhonens indbyggede NFC-chip. Den har ellers hidtil kun været brugt til at håndtere trådløse Apple Pay-overførsler med samt check in via Wallet (Passbook).

Apples nye NFC-framework hedder "Core NFC", og det giver udviklere mulighed for at læse NFC-tags så længe de er kompatible med det såkaldte NFC Data Exchange Format. Det understøttes af iPhone 7 og iPhone 7 Plus. iPhone 6/6s, der eller har NFC, understøtter det således ikke.

Apple nævner selv et muligt scenarie, hvor Core NFC kan bruges. Det er muligheden for at man via NFC-tags kan give brugerne information. Det kunne være på et museum eller produkter i en butik. Lidt på samme måde man i dag bruger QR-koder, bare med den forskel, at der kan overføres små mængder data direkte. Det kunne også være, hvilket Apple implementerer i watchOS 4, kommunikation mellem iPhone og en fitnessmaskine som et løbebånd eller en cykel.

Andre steder hvor der benyttes NFC i samfundet er rejsekortet, betalingskort, biblioteker, dørlåse etc. Hvis den slags nu har mulighed for at blive integreret direkte i iPhonen, skaber det mulighed for nogle rigtigt interessante apps - og færre kort i lommen.

Du kan læse mere om Core NFC hos Apple: developer.apple.com/documentation/corenfc

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.