En af de nye ting i iOS 10 er at man kan pimpe sine beskeder op med forskellige effekter. Nogle af dem er i fuldskærm såsom fyrværkeri og svævende balloner, mens andre alene virker på selve teksten eller billedet man sender.

De nye effekter burde virke på alle iPhones og iPads med iOS 10 installeret. Det gør de bare ikke altid. Har du problemer med at de nye effekter ikke virker på din iPhone, så læs nedenfor hvordan du kan få løst problemet. Med overvejende sandsynlighed er løsningen nem og lige til.

Sådan får du effekter i Beskeder i iOS 10 til virke på din iPhone

Det første du skal gøre er at tjekke om iPhonen overhovedet er på iOS 10. Start derfor med at tjekke at den kører iOS 10. Gå ind i Indstillinger > Generelt > Om og se hvilken version af iOS der er på iPhonen. Opdater om nødvendigt. Hvis ikke det kan lade sig gøre at opdatere til iOS 10 er det fordi enheden er for gammel og ikke understøtter det.

For langt hovedparten af dem der oplever problemer med at effekterne ikke virker skyldes det at de har slået en bestemt tilgængelighedsfunktion til. Funktionen "Reducer bevægelser" - der er beregnet til at reducere bevægelser og animationer og give en mere rolig brugergrænseflade, men som bruges af mange til at reducere batteriforbruget - blokerer nemlig for de visuelle effekter i Beskeder. Du skal altså sørge for at funktionen er slået fra - hvilket den er som standard.

Gå ind i Indstillinger > Generelt > Tilgængelighed og tjek eller sørg for at "Reducer bevægelser" er slået fra.

Hvis du har slået "Reducer bevægelse" fra, og du stadig har problemer, så prøv at genstarte din iPhone ved at holde tænd/sluk-knappen og hjem-knappen inde samtidig indtil iPhonen genstarter og du ser æble-logoet. En anden mulighed er at gå til Indstillinger > Beskeder og slå iMessages til og fra.

Du skal bemærke, at effekterne kun virker på beskeder sendt som iMessages og ikke på almindelige SMS-beskeder. Det vil sige, at det kun virker i de beskeder, hvor boblerne er blå - ikke de grønne. Bemærk også at modtageren skal have en iPhone med iOS 10 for at kunne se de effekter du sender.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.