Apple vil tidligst lancere en 5G-baseret iPhone i 2020. Det skriver Bloomberg, der har talt med kilder i branchen, der ikke ønsker at stå frem med navn. Næste år, i 2019, holder Apple sig til 4G, så det bliver tidligst året efter at Apple kaster sig over næste generations mobilteknologi.

At Apple ikke er først med ny mobilteknologi er ikke noget nyt. Både med 3G og 4G afventede Apple at teknologien var helt moden og netværkene udbyggede før de kom med i iPhonen. Dertil var hverken 3G eller 4G ret meget bedre end forgængeren, hvorfor det i praksis ikke gjorde den støre forskel.

Anderledes skulle det være med 5G, der ifølge kilderne er så meget bedre, at det kan gå hen og blive en afgørender faktor, når folk skal vælge telefon. Derfor løber Apple, mener kilderne, en større risiko denne gang. De fleste af Apples konkurrenter, som Samsung og Huawei, forventes alle at understøtte 5G allerede næste år.

Ifølge Bloomberg kan Apples beslutning være relateret til at Apple er blevet uvenner med chipproducenten Qualcomm, der lige nu er markedsledende indenfor 5G-chips. Intel, som Apple er skiftet til, forventes ikke at have 5G-chips klar før 2020.

5G er generelt markante hurtigere end 4G og har samtidig kortere svartider. Om det er noget der vil blive brug for i praksis i telefoner, er dog stadig et åbent spørgsmål. Det vil nok mere være egnet til mobil internet, hvor høje hastigheder er mere afgørende.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.