En kritisk fejl har ramt Apples enheder som iPhonen, Apple Watch og Mac. Fejlen betyder at enheden crasher og genstarter når man modtager og forsøger at åbne en besked indeholdene et bestemt indisk tegn. Apples egen Besked-app er ramt men også tredjepartsapps som WhatsApp, Facebook Messenger og Twitter samt Gmail og Outlook lider af problemet.

Fejlen er specielt kritisk fordi den opstår når andre sender det bestemte tegn til dig. Man kan med andre ord crashe andres folks enheder uden at de kan beskytte sig i mod det. Typisk sker der det at når man modtager en besked med det pågældende indiske tegn at appen eller enheden crasher. Da mange apps starter i samme tilstand som de lukkede i, vil de hver gang starte op i netop den besked der fik dem til at crashe i første omgang, hvorfor de crasher igen.

Heldigvis findes der en måde at løse problemet på, hvis det skulle opstå. Det gælder om at få slettet beskeden med tegnet hurtigst muligt. Da det som sagt er umuligt hvis man bare åbner den ramte app (fordi den bliver ved med at crashe) skal du få en til at sende dig en ny besked (uden tegnet). Når den nye besked dukker op på låseskærmen, skal du åbne den. Det bringer dig ind i Besked-appen, så du kan slette den fejlbehæftede besked fra oversigen.

Problemet er løst i iOS 11.3, macOS 10.13.4, watchOS 4.3 og tvOS 11.3 der lige nu er i beta og forventes frigivet i løbet af foråret. Apple oplyser desuden at der inden længe kommer en hurtig opdatering, der løser problemet.

Opdatering:

Hvis din iPhone er gået i boot-loop, det vil sige bliver ved med at genstarte igen og igen så du ikke kan komme til at slette beskeden med det indiske tegn, kan du prøve følgende:

  1. Gå ind på iCloud.com.
  2. Vælg Find min iPhone.
  3. Vælg den berørte enhed i listen over enheder.
  4. Tryk på "Mistet",
  5. Din iPhone vil stadig starte og genstarte. Sluk den ved at holde power-knappen inde.
  6. Tænd iPhonen igen. Nu burde den virke.
  7. Slet den pågældende besked

Tricket kræver at iPhonen har Wi-Fi-adgang og at Find min iPhone er slået til.

Virker det heller ikke, er det bedste råd at gendanne iPhonen i iTunes. Har du ikke en sikkerhedskopi, så afvent at Apple udsender en opdatering. Når den er klar så brug iTunes til at opdatere iPhonen med.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.