Touch ID - iPhones og iPadens fingeraftrykslæser der blandt andet kan bruges til at låse enheden op med - er en rigtig smart funktion, som mange Mac-brugere sikkert savner. Det ville i hvert fald gøre det meget hurtigere og nemmere at låse Mac'en op, hvis den også havde Touch ID.

Foreløbig er det ikke noget Apple har planer om, men til gengæld arbejder de på en funktion, hvor en iPhone kan bruges til at låse Mac'en op med, hvis bare iPhonen er i nærheden af Mac'en. Funktionen bruger Bluetooth LE og vil formodentlig virke på samme måde, som man i dag kan få låst Apple Watch op automatisk, når iPhonen bliver låst op og er i nærheden. Måske bliver det endda sådan, at Mac'en bliver låst op når ens (oplåste) Apple Watch er i nærheden - også selvom iPhonen ikke er. Funktionen er så oplagt, at man kan undre sig over, at Apple ikke allerede har tullet den ud.

Der findes i dag tredjeparts software, der kan klare opgaven, men der er ingen tvivl om at en integreret Apple-løsning er at foretrække.

Det forventes at funktionen bliver en del af OS X 10.12, der præsenteres om en lille måneds tid på Apples udviklerkonference, WWDC, i juni.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.