Vi har taget hul på et nyt år, og det tegner til at blive et nyt og spændende år rent Apple-mæssigt. Sidste år bragte fornyet fokus på Mac'en med flere nye Macs med Apples egen M1-chip, der har vist sig at være ualmindeligt kraftfuld, hvorfor vi ser frem til næste generation, M2. Derudover er kommer der selvfølgelig nye iPhones, iPads og Apple Watch.

Nedenfor har jeg lavet en oversigt over, hvad vi kan forvente os fra Apple i 2022.

iMac - forår

Årets første nye Mac bliver formodentligt en ny 27" iMac målrettet pro-segmentet.

Den får sandsynligvis et design der minder om Apples skærm, Pro Display XDR. Den forventes at komme i konfigurationer med M1 Pro og M1 Max chip og vil få en skærm baseret på Mini-LED.

MacBook Air - sommer

En af de mest spænende opdateringer bliver lanceringen af en ny MacBook Air med M2-chip. Den vil få den største designoverhaling side lanceringen for mere end 10 år siden.

Det kileformede design forsvinder, og i stedet kommer den til at ligne den nyeste macBook Pro - bare med færre porte. Den vil blive lettere og tyndere end den nuværende Air. Der vil komme flere forskellige farver.

Mac mini 2022-designkoncept.

Mac Mini - sidst på året

Der er også udsigter til en opdateret Mac mini med M2-chip. Den vil få samme design som den nuværende, men eventuelt blive lidt mindre.

Mac Pro - ukendt

Mac Pro'en er en af de sidste Macs, der stadig har Intel-chips. Det forventes der lavet om på i 2022. Hvornår på året den kommer, er dog uvist.

Der skulle være to udgave på vej. Den ene vil være identisk med den nuværende, men bare med kraftigere (Intel-) chips. Den anden skulle være med Apples egen systemchip og være i et helt nyt design, der er omtrent halvt så stort som den nuværendes.

iPhone - forår og efterår

Der er rygter om to iPhone-lanceringer i år.

Først på foråret skulle der komme en ny iPhone SE. Der bliver tale om en relativ beskeden opgradering, med samme design som den nuværende model. Det vil sige samme skærmstørrelse (4,7") og en bred kant rundt om skæren med plads til hjem-knap med Touch ID. Den eneste regulære opgradering vil være en bedre systemchip og måske 5G-understøttelse.

Der kommer selvfølgelig også ny iPhones til efteråret. Det forventes, at designet stort set vil blive identisk med det, vi kender fra iPhone 13. Dog med nogle væsentlige ændringer eller forbedringer. Mest spændende er rygterne omkring skærmhakket. Ifølge de seneste oplysninger vil i hvert fald nogle af de nye modeller få et såkaldt hole-punch design, hvor der kun er et lille rundt hul i skærmen til kameraet. Det vil formodentligt så være Pro-modellerne, mens de regulære modeller beholder skærmhakket. Alle modellerne skulle derudover få et tykkere design, så kameraet ikke længere behøver stikke ud på bagsiden, men vil flugte med resten af telefonen. Et sidste væsentligt rygte er, at iPhone mini formodentligt ryger helt ud af sortimentet.

iPad Pro - forår

Der forventes opdateringer af både den store og den lille iPad Pro i år. Der er blandt andet rygter om at de får mulighed for trådløs MagSafe-opladning ligesom iPhonen. Derudover skulle den lille model få samme Mini-LED-skærm, som den store har nu.

Muligt Apple Watch-design.

Apple Watch - efterår

Apple plejer at kommer med en ny udgave af Apple Watch hvert år. Det gør de også i år. Det er sparsomt med rygter, men vi kan i hvert fald nok forvente, at lanceringen af Apple Watch Series 8 sker til efteråret sammen med de nye iPhones, som de plejer. Muligvis kommer der også en ny udgave af Apple Watch SE.

Blandt de ting, de går rygter om, er en ny sensor til måling af blodsukker, men ellers skal vi nok forvente en relativ beskeden opdatering.

AirPods Pro - sidst på året

Der har i noget tid været rygter om 2. generation af AirPods Pro. De vil ifølge rygterne muligvis få en lidt anderledes design og blive mere runde. Dette er dog langt fra sikkert. Rent funktionelt, vil de ikke adskille sig ret meget fra de nuværende.

De nye AirPods Pro kommer efter al sandsynlighed sidst på året.

Apple-skærme - ukendt

Apple arbejder både på en opdatering til Pro Display XDR samt på en ny billigere skærm. Muligvis er der tale om den samme serie skærme, der blot vil komme i to eller tre forskellige størrelser. Det kunne være 24 tommer, 27 tommer og 32 tommer.

Hvornår skærmene bliver lanceret, er på nuværende tidspunkt uvist.

Apple TV

Der er ikke været rygter om at Apple vil lancere en opdateret Apple TV i år.

Apple AR/VR headset - sidst på året

Der har i årevis vært rygter såvel som konkrete tegn på, at Apple arbejder på at lancere nogle smartbriller samt et AR-headset. Altså to forskellige enheder. Typisk peger rygterne på, at det bliver iPhone-tilbehør. De seneste rygter går på, at de nu endelig skulle være klar til lancering. Det vil ske sidst på året.

Styresystemer - efteråret

Apple plejer at præsentere nye styresystemer til alle enheder på World Wide Developer-konferencen i juni og frigive dem endeligt i løbet af efteråret. Det sker også i år, men endnu er der ingen forlydender om hvilke nye ting, de byder på.

Vi kan altså regne med at se iOS 16, iPadOS 16, watchOS 9, tvOS 16 og macOS 13 i 2022.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.