Hvis eller når du opdaterer MacOS har du måske bemærket, at der dukker en ny genvej op på skrivebordet kaldet "Flyttede emner". Klikker du på denne genvej, bliver du sendt til en mappe med samme navn. I denne mappe kan så ligge forskellige ting.

Første gang man ser "Flyttede emner", kan man måske blive lidt nervøs for, om der er gået noget galt under opdateringen eller om ens computer er blevet hacket. Det er der ingen grund til, for det er helt normalt, at der bliver dannet en "Flyttede emner". Men hvad er det så?

Hvad er "Flyttede emner" på macOS?

Apple er ikke selv ret god til at forklare, hvad "Flyttede emner" er. Der ligger godt nok et pdf-dokument i mappen med en form for forklaring, men typisk bliver man bare mere forvirret af at læse den.

Kort sagt er "Flyttede emner" en mappe, hvor macOS placerer de filer, der ikke er kompatible med systemet efter opdateringen. Det kunne være filer relateret til en app, der ikke længere virker, eller en indstilling der ikke længere er relevant. Pointen er, at disse filer ikke længe kan bruges til noget. Men i stedet for at systemet bare sletter dem, så bliver de samlet et sted, så man lige selv kan kigge dem igennem.

Hvad skal man gøre ved dem?

Uanset hvad, er der ikke rigtigt så meget, man kan gøre ved filerne. Man kan kigge på dem, men siden de er flyttet til mappen, er det fordi de ikke længere kan bruges til noget. Man skal derfor ikke begynde at flytte dem tilbage, hvor de kom fra.

Man kan formodentlig godt slette filerne, da de alligevel ikke længere bruges til noget. Det gør jeg selv. Men måske er det bedste bare at lade dem være. Så har man dem, hvis og såfremt man en dag skal bruge dem (det kommer ikke til at ske). Når man så om tre år stadig har dem liggende, kan man slette dem til den tid.

Det jeg vil anbefale er, bare at slette genvejen fra skrivebordet. Træk den over i Papirkurven. Så er genvejen væk fra skrivebordet, men filerne ligger stadig i mappen. Igen: Hvis og såfremt de en dag skal bruges til noget.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.