Apple Watch Series 3 er en af de første gadgets på markedet der benytter det såkaldte eSIM-kort. eSIM er en forkortelse for embedded SIM-kort. Embedded betyder indlejret, og det er lige hvad det er. eSIM er nemlig et simkort, der er bygget ind i enheden og ikke kan skiftes rent fysisk. I stedet for at skifte selve simkortet når man skifter operatør er det oplysningerne på simkortet der skiftes, og det kan klares udelukkende via softwaren.

En af fordelene ved et eSIM er at det ikke fylder ret meget, blandt andet fordi der ikke er behov for selve simkort-holderen, kontakt-elekronikken og så videre. eSIM er med andre ord perfekt til små enheder som ure, der ikke har plads til et normalt simkort. Principielt fylder et eSIM-kort slet ikke noget som helst, da funktionen kan bygges i enhedens regulære chip.

Hurtigt operatørskift

Operatørskift klares som sagt via softwaren. Man skal ikke udskifte noget fysisk, men bare lægge den nye operatørs oplysninger ind i simkortet. I prinippet kan man derfor skifte operatør på et splitsekund uden at skulle vente på at der kommer et fysisk simkort med posten. Man skal bare ringe til sit teleselskab eller klare det via en hjemmeside. Hvis teleselskaberne er med på legen i hvert fald.

Lige som tilfældet er for almindelige simkort kan et eSIM kobles sammen med et andet SIM-kort. Vi kender det fra datadelingsabonnementer, hvor man kan tilknytte flere fysiske simkort til samme ene telefonnummer. Det er samme strategi Apple benytter i Apple Watch. Her er det bare eSIM-kortet, der bliver knyttet til det simkort man bruger i sin iPhone. De to enheder får altså det samme nummer.

eSIM er fremtiden men teleselskaberne er ikke helt klar endnu

eSIM er ikke forbeholdt små gadgets som ure. Apple benytter det allerede i deres iPad Pro og princippet er det samme som i Apple Watch. I tilfældet iPad Pro er der dog ud over eSIM også et almindeligt simkort til alle de situationer, hvor eSIM ikke er understøttet.

Et af problemerne med eSIM er nemlig at langt fra alle teleselskaber understøtter det endnu. Dét er en af grundene til at Apple Watch Series 3 med LTE kun kommer til salg i udvalgte lande. Jeg har forhørt mig hos de danske operatører. Telia og 3 oplyser at de ikke tilbyder understøttelse af eSIM endnu, mens jeg i skrivende stund endnu ikke har hørt fra TDC og Telenor. Der er dog ingen tvivl om, at det bare er et spørgsmål om tid før de kommer med på vognen. Apple Watch vil formodentligt være den enhed der giver eSIM det folkelige gennembrud og gør teknologien interessant for både teleselskaber og kunder.

Der er ingen tvivl om at eSIM før eller siden vil erstatte de gamle fysiske simkort helt. Nu har Apple banet vejen med Apple Watch og det er absolut ikke utænkeligt at den næste iPhone kommer med eSIM.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.