Apple oplyser at HomePod-højtaleren kommer til salg i butikkerne fredag den 9. februar. Forsalget starter fredagen inden, det vil sige den 26. januar. I første omgang kan Apple købes i USA, UK og Australien. Prisen er $349 i USA og £319 i UK. Det indikerer en dansk pris på omkring 2.700 kroner, når eller hvis den tid kommer. Apple har endnu ikke meldt noget ud omkring den videre udrulning af HomePod bortset fra at den kommer til Frankrig og Tyskland i løbet af foråret. Skulle du få fat i en HomePod i et af de nævnte lande, kan du godt bruge den i Danmark, men sproget vil være engelsk.

God lydkvalitet

HomePod er en ny trådløs højttaler med indbygget Siri-understøttelse og mulighed for at streame direkte fra Apple Music, hvis man har abonnement. HomePod har en stor opadvendt bashøjttaler og en specialudviklet formation af syv stråledannende diskanthøjttalere med retningsstyring samt seks mikrofoner. Den kan altså spille lyd 360 grader rundt i et lokale. Lokalets akustik måles via de indbyggede mikrofoner og styresystemet tilpasser lyden til lokalet. Noget der skulle give pote for den oplevede lydkvalitet.

Ifølge Apple vil samspillet mellem hardware og software skille den ud fra konkurrende enheder fra eksempelvis Google og Amazon og de første testlytninger i flere uafhængige medier har bekræftet dette. HomePods lydkvalitet er ganske enkelt et niveau højere end eksempelvis Sonos' Play:3 og Amazon Echo. Det hører med til historien at HomePod også er dyrere end de nævnte konkurrenter.

HomePod understøttes af alle nyere iPhones og iPads med iOS 11.2.5 eller nyere.