Det startede som en udløber af det største projekt for kunstig intelligens i USA's historie. En projekt finansieret af det Amerikanske Forsvarsministerium, hvis mål var at bygge en virtuel assistent, der kunne resonere og lære. Det arbejde 500 mand på i fire år.

Siden udviklede det sig til en iPhone-app kaldet Siri. En app der på genial vis kunne kommunikere med 42 forskellige web-services, og derved give svar på en lang række spørgsmål, som ellers ville kræve menneskelig intelligens. Tom Gruber, der er en af Siris grundlæggere demonstrerede det med sætningen "Jeg vil gerne finde et romantisk sted med italiensk mad nær mit kontor." Et enkelt spørgsmål for et menneske, men noget af en opgave for en computer. Siri kombinerede ni forskellige webservices, og sørgede for, at der blev reserveret bord. Opfinderene kaldte Siri for en gør-maskine (do engine) i modsætning til en søgemaskine. Man søger ikke efter ting med Siri, man beder om at få noget gjort - sådan var det i hvert fald i starten.

Rygterne om Siri spredte sig hurtigt, og Verizon ville købe projektet, som var tænkt skulle være en app eksklusivt for selskabets Android-telefoner, der var lige på trapperne. Apple kom dog ind fra sidelinjen og købte Siri for omkring $150-250 millioner. Det skete så sent i processen, er der faktisk allerede var produceret reklamefilm med Verizons nye vidunder

Som vi alle ved er Siri nu integreret direkte i iOS, men hvad er knap så kendt er, at Apple har skåret kraftigt ned på Siris funktionalitet. Siri er ikke helt så meget en gør-maskine, så den var en gang. Der er skåret så kraftigt, at grundlæggerne er skuffede. De mener ikke at Siri hos Apple viser sit sande potentiale. Apple har i stedet fokuseret på, at få Siri til at virke på flere sprog, fremfor at koncentrere sig om at øge funktionaliteten på engelsk.

Så selvom vi her i Danmark undrer os over, at Apple ikke bare får udrullet Siri til at kunne forstå dansk, så er historien mere kompleks end som så. Apple har rent faktisk prioriteret andet end engelsk, endda på bekostning af hvad de oprindelige udviklere havde i tankerne.

Du kan læse meget mere i den meget lange artikel på www.huffingtonpost.com

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.