Da Apple præsenterede iOS 12 i mandags, var fokus naturligt nok på de store ændringer: Den nye app Skærmtid, Memojis og gruppe FaceTime. Men mange af de mest interessante ting er faktisk alle de småændringer som iOS 12 også har masser af, men som Apple slet ikkenævnte.

Herunder har jeg samlet en del af disse "skjulte" nye funktioner.

iPhone X og Face ID

På iPhone X kan man nu tilføje et ekstra ansigt til Face ID. Det kan enten bruges af de der af og til ændrer deres ansigts udseende markant eller til at tilføje ansigtet fra en anden person, man ønsker skal kunne låse ens iPhone op.

Apropos Face ID kan man nu bede iPhonen lave et scanning mere, hvis den første fejler. Det gør man ved at swipe op fra bunden af skærmen.

På iPhone X er der desuden kommer en ny måde at betjene app-skifteren på. Nu behøver man nemlig ikke længere holde nede på en app for at lukke den. Man kan swipes op som man kan på alle de andre iPhones.

Kodeord og sikkerhed

iOS 12 byder også på et nyt Password Manager API. Det betyder, at kodeord fra tredjepartsapps som 1Password kan bruges når der skal autoudfyldes kodeord på hjemmesider. Der kommer også en ny mulighed for autoudfyldning af engangskodeord modtaget med sms uden at man behøver skulle gå ind i Beskeder og kopiere det tilsendte kodeord.

Relateret til kodeord og sikkerhed er en ny mulighed for at slå adgang til Wallet samt USB-tilbehør fra, når iPhonen er låst med kodeord. Det betyder at man skal indtaste kodeord for at tillade USB-udstyr at kommunikere med iPhonen. Slår man denne funktion til, træder den i kraft en time efter at iPhonen er låst.

Specielt for iPaden

Menubaren i toppen er blevet redesignet. Klokkeslet og dato er rykket ud i venstre side, mens der i højre side vises Wi-Fi, mobiladgang, Bluetooth og batteritid. Det tyder på, at Apple skal have plads til et hak øverst i midten af skærmen på den næste iPad.

Apple har også ændret på visse gestikulationer så de minder mere om dem på iPhone X. For eksempel skal man nu swipe ned fra toppen for at åbne kontrolcenter i stedet for som tidlige op fra bunden. Når man swiper op fra bunden kommer man nu til Hjem-skærmen.

Smartere Siri

Bruger du Siri, kan du glæde dig over at der kommer en masse forbedringer. Apple har gjort meget ud af de ny Siri-genveje. Dette kræver en ny app, som kommer på et senere tidspunkt. Men der er flere forbedringer.

Siri vil blandt andet kunne svare på spørgsmål om motorsport, mad og kendte personer. Siri vil også kunne finde kodeord og søge efter Minder i Fotos.

Siri-søgeforslag bliver smartere iOS 12. Nu kan de nemlig bruges fra lock-screen. Det er muligt selv at vælge hvilke apps der skal understøtte dette.

Sidst men ikke mindst bliver det muligt at bruge "Hej Siri" under energisparetilstand.

Nu kan notifikationer blive grupperet efter den app der sender dem så man slipper for at have 20 notifikationer fra eksempelvis Instagram liggende og tage plads fra andre ting. Man slår det til under Meddelelser i Indstillinger. Man kan i øvrigt også indstille at notifikationer kun bliver vist i Meddelelsescenter og ikke på lock-screen.

Andre mindre ting

  • Mulighed for at scanne QR-koder fra Kontrolcenter.
  • Mulighed for Favicons i Safaris faneblade.
  • Nyt baggrundsbillede (se øverst).
  • Mange nye farver til markering af tekst etc. på billeder i PDF'er og så videre.
  • I Musik-appen kan man nu søge efter (visse) sange via sangtekster.
  • Under Batteri-info vises ser nu 10 dages forbrug i steder for 7 dages forbrug. Der er desuden en helt ny graf der viser batteriforbruget over tid.
  • Flere ændringer i Memoer, blandt andet iCloud-understøttelse.
  • I Indstillinger er der kommet en funktion til automatisk opdatering af iOS. Med den slået til behøver man ikke længere manuelt opdatere iPhoneneller iPaden.

iOS 12 er lige nu kun tilgængelig som udvikler-preview. Den endelige frigivelse sker til efteråret. Der dukker derfor med garanti endnu flere nye ting op perioden indtil da.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.