Apples note-app har fået en gevaldig opgradering med iOS 9. Noter minder nu mere om et simpelt tekstbehandlingsprogram end en simpel note-app

Fire nye muligheder for at lave noter

Først og fremmest er der fire nye muligheder, der er gemt i en lille menu forestillende et plus-tegn. På iPaden er de en del af tastaturet.

Den første mulighed er at man kan lave tjeklister. Det er derfor nemt at lave indkøbslister, ønskelister og så videre. Derefter kan man bare krydse af, når en opgave er fuldført.

Den næste mulighed er formatering af tekst. Her menes ikke bare fed, kursiv etc., men om den markerede tekst skal være overskrift, titel, brødtekst etc.

Tredje mulighed er indsættelse af billeder. Man kan vælge om det skal ske via fotobiblioteket eller man kan tage et nyt billede.

Fjerde og sidste mulighed er, at man nu kan tegne direkte i en note. Man kan vælge flere pensler og farver ved hjælp af forskellige tegnefunktioner. Der er også en virtuel lineal, der gør at man kan lave helt rette linjer. Tegning virker ikke på ældre enheder.

Som sagt kommer de fire muligheder frem, når man opretter en ny note og trykker på det lille plus-tegn øverst til høre for tastaturet.

Underligt nok har Apple ikke integreret lydnoter, hvilket ellers ville være naturligt, og samtidig gøre det muligt at fjerne Memo-appen. Det ville give god mening at alle noter, uanset om det så er tekst, tegninger, billeder eller lyd, var samlet et sted. Men sådan skal det ikke være lige nu.

Tilføj note fra andre apps

En anden ny mulighed er, at man nu kan lave noter direkte fra andre apps. Det sker via den normale dele-knap, man finder i eksempelvis Safari eller Kort. Trykker man på den, vil man nu have mulighed for at oprette en note. Det kunne være en ULR, er kort, Pages-dokumenbter etc.

Trykker man herefter på noten, vil den oprindelige app åbne med det pågældende indhold. Man kan altså betragte det som en slag genvej.

Synkronisering mellem enheder kræver iOS 9 på alle enheder

Opretter man noterne i iCloud, bliver de selvfølgelig som altid synkroniseret til alle ens enheder og iCloud.com. De nye muligheder kræver dog, at enhederne er opdateret til iOS 9 (og OS X El Capitan, hvis det gælder Mac). Selvom ældre enheder ikke selv kan oprette tegnede noter, kan de godt vise tegnede noter.

Har du nogle ældre enheder, der ikke understøtter iOS 9 - eller ønsker du bare ikke at opdatere, kan du beholde dine noter i det gamle format. Du kan også opdatere de noter, du kun har liggende lokalt (og ikke skal dele via iCloud), mens du lader iCloud-noterne være i gammelt format.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.