Apple har en hemmelig fabrik i Santa Clara i Californien hvor de designer og så småt er gået i gang med at producere testeksemplarer på egenudviklede skærme. Det skriver Bloomberg. Skærmene anvender micro-LED der sammenlignet med OLED og LCD er en overlegen skærmteknologi. Teknologien hedder micro-LED fordi den benytter meget små lysdioder på helt ned til en 0,001 mm. Fordelen med micro-LED sammenlignet med OLED er mange. Skærmen kan blive tyndere, få en bedre farvegengivelse, få forøget lysstyrke og højere opløsning.

Det er ikke første gang vi hører rygter om at Apple arbejder på at udvikle skærme baseret på micro-LED. Tidligere har vi hørt at Apple havde et oprettet et forskningslaboratorium i Taiwan og at de efterhånden havde fået styr på massefremstillingen. De nye oplysninger viser at projektet kører på skinner og er nået meget langt.

Fabrikken i Californien er for lille til regulær masseproduktion, men stor nok til at Apple kan udvikle hele produktionsapparatet, der derved kan holdes hemmeligt for konkurrenterne indtil sidste øjeblik. Mange af de læks vi ser af kommende Apple-produkter og ny teknologi sker i den fase, hvor Apple er ved at indkøre produktionen af nye produkter i Asien. Det kan Apple undgå ved del at stå for den fase.

Ifølge rygterne bliver Apple Watch det første Apple-produkt med micro-LED-teknologi. Herefter er planen at iPhonen skal følge efter. Bloomberg mener at der kan gå 2-3 år før det sker. Andre er mere optimistiske.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.