En hackergruppe der kalder sig "Turkish Crime Family" påstår at have adgang til mere end 600 millioner iCloud-kontoer. De forsøger nu at afpresse Apple for $75.000 i kryptovaluta eller $100.000 i iTunes-gavekort. Hvis ikke det sker inden 7. april, vil gruppen slette indholdet i kontoerne samt slettet indholdet på folks iPhones via Find min iPhone.

De mailadresse der er berørt skulle alene være @icloud.com, @me.com og @mac.com, som alle er mailadresser Apple nu eller tidligere har stillet til rådigheden for brugerne af forskellige af Apples tjenester.

Apple skulle have afvist at betale og oplyser desuden til Fortune at der ikke er sket nogen kompromitering af deres systemer. Hvis hackergruppen har adgang til de mange kontoer, må det være fordi de har fået opsnappet deres kodeord på anden vis. Eventuelt fordi de har brugt samme kodeord flere steder og at et af disse steder er blevet hacket. En kilde oplyser at data formodentlig stammer fra et tidligere hack af Linkedin.

Der er noget der tyder på at påstandene er falske. Først og fremmest fordi man næppe ville nøjes med at kræve iTunes-gavekort for $100.000, hvis man sad på 600 millioner brugeres kontoer.

En mulighed er at gruppen bare er ude på at skabe frygt so de dernæst vil udnytte. Det er givetvis rigtigt at de har opsnappet en masse mailadresser (eller også gætter de sig frem). Ved at rejse tvivl om sikkerheden, bliver folk bange. Når gruppen så sender en falsk mail ud til folk om at de er blevet hacket og skal skynde sig at ændre deres kodeord eller indtaste kreditkortoplysninger for at verificere kontoen, går folk lige i fælden.

Det bedste man kan gøre er at ændre sit kodeord og slå tofaktorgodkendelse til på appleid.apple.com. Derudover skal man lade være med at reagere på mails der vil have en til at klikke på et link og indtaste et kodeord. Også selvom mailen ser ud til at komme fra Apple. Det er alt for nemt at forfalske. Husk også altid at have en sikkerhedskopi af din iPhone liggende lokalt på din computer.