Google vil ifølge de seneste ryger snart lancere deres første smartwatch. I modsætning til Apple Watch har Google dog valgt at bruge et mere traditionelt urdesign. Uret bliver nemlig med en rund urskive, hvor Apple Watch som bekendt har en firkantet. Der er mange gode grunde til, at firkantede skærme er det bedste valg til smartwatches, men der er ingen tvivl om, at for mange er runde ure det eneste rigtige. Vanens magt er stor. Derfor vil Googles ur helt sikkert også appellere til mange med det lækre design. Billedet øverst er en rendering lavet ud fra oplysninger fra Google marketingsmateriale, som er blevet lækket. Det er altså ikke Google eget billede. Derfor skal det tages med forbehold.

Uret er ultra tyndt, cirkelrundt og uden knapper bortset fra en krone på siden. Der er oplysninger om indbygget pulsmåler, mens det er åbent om der kommer mere vancerede sensorer. Styresystemet bliver WearOS, som er en Android-variant til wearables. Uret får udskiftelige urremme, og Google vil tilbyde omkring 20 forskellige ved lanceringen.

Lanceringen skulle være planlagt til oktober, men det skal også tages med forbehold for udskydelse eller endda helt aflysning.