Jeg er nok ikke den eneste, der har skuffen "fuld" af gamle Apple-enheder. iPhones og iPads, der er blevet udskiftet med nye, men er for gode til at smide ud. Det ved jeg at jeg ikke er, for Wilke har undersøgt sagen. De har spurgt folk hvad de gør med deres gamle mobiltelefon, når de køber en ny. Flere genbruger den og giver den til børn eller andre familiemedlemmer. Det drejer sig om 25%. Nogle få (13%) sælger den brugt gennem eksempelvis Den Blå Avis. Langt de fleste enten gemmer den i skuffen (50%) eller smider den ud (10%). Nogle bruger den som backup (27%), men i realiteten ligger den nok bare det meste af tiden ubrugt hen.

Det er jo i og for sig lidt skørt. Med billige Android-telefoner, kan man forstå at det ikke kan betale sig at bruge for meget tid på at få den gamle telefon solgt. Der er heller ikke den store gensalgsværdi i den slags mobiler. Med iPhonen er det dog helt anderldes. Det holder en helt fornuftigt pris, der kan give et rigtigt godt tilskud til købet af den nye mobil.

Det har eksempelvis teleselskabet 3 fundet ud af. De tilbyder nemlig en ordning med at man kan levere sin gamle mobiltelefon ind, og få modregnet værdien, når man køber en ny. Det har kørt godt og vel halvanden måned, og 3 oplyser til iPhoneguide, at rigtig mange har benyttet sig af tilbudet. Den hyppigst indleverede telefon er iPhone 5S efterfulgt af iPhone 5 og iPhone 4S. I det hele taget er det stort set alene iPhones, der bliver leveret ind. Det er også iPhones folk vil have.

"Vores kunder har taget rigtig godt imod byt-til-nyt kampagnen, der gør det nemt at få et økonomisk tilskud, når man køber ny mobil. I butikkerne vælger de fleste at opgradere til den nye iPhone 6S 64 GB i farven SpaceGrey," siger David Elsass, direktør for privatmarkedet hos 3 Danmark. "Der er endnu ikke dukket nogle af de rigtig gamle mobiltelefoner op blandt de indbyttede modeller, hvilket kun bekræfter, at vores kunder er digitale first movers, der altid er med helt fremme teknologisk, og en stor del af dem er trofaste Apple-fans."

Jeg har spurgt 3, om de kunne sige noget om dynamikken i forhold til Android og iPhones, om der var en tendens til at folk skiftede fra den ene til den anden. Det har de dog ikke oberserveret. Langt de fleste telefoner, der indleveres er iPhones, og langt de fleste telefoner folk bytter til er iPhones.

Hvad gør du med din gamle iPhone, når du køber en ny?

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.