The Unicode Consortium er kommet med deres anbefaling til næste standard inden for håndtering af de såkaldte emoji-karakterer i Unicode 8.0-standarden. Af anbefalingen fremgår det, at man fremover skal kunne bruge etniske udgaver af de kendte smilende ansigter. Tidligere har retningslinjerne ellers været, at ikonerne har skule været så neutrale som muligt når det handler om race, etnicitet og køn. Det er derfor emojis generelt er gule.

I 8.0-standarden vil der komme en såkaldt skin-tone modifier, så man selv kan bestemme hudfarven på smiley'en. Det går endda så vidt, at på de emojier der viser to ansigter eller mennesker, vil man kunne indstille hudfarven individuelt for hver af de to.

Planerne er at standarden træder i kraft i løbet af 2015. Det hører dog med, at det kun er anbefalinger. Meget kan nå at ændre sig inden den endelige vedtagelse. Det hører også med, at stort set ingen platforme understøtter 7.0-standarden, der kom tidligere på året, og at understøttelse for en endnu nyere 8.0-standard ligger et godt stykke fremme i tiden.

Hvornår det pludselig er blevet vigtigt at en smiley, hvis eneste formål er at udtrykke en følelse, har en bestemt hudfarve blafrer noget i vinden. Betyder det nu, at en glad hvid smiley skal tolkes anderledes end en glad brun smiley? Og hvordan er reglerne for hvilke farver man må sende til hvem? Mon også The Unicode Consortium kommer med retningslinjer angående dette?