Der er begyndt at florere rygter om, at Samsung har valgt at betale de mere end $1 milliard, som Apple skal have i erstatning for Samsungs krænkelser af Apples patenter, på en noget utraditionel måde. Eftersigende skulle Samsung have valgt at betale Apple i 5 cents-mønter, som de har fyldt på 30 lastbiler og leveret ved Apples hovedkvarter som den ultimative hævn.

Det er selvfølgelig en joke, selvom man altid kan diskutere det sjove i den, for hvor skulle Samsung lige skaffe alle de mønter fra? Det er jo ikke noget bankerne ligger inde med.

30 lastbiler er slet ikke nok

Noget helt andet er, at pengene slet ikke kan være på 30 lastbiler. Vi har leget lidt med tallene, og var mønterne stablet pænt, ville de fylde 533 standard 20 fods-containere. Vægten af hver container ville være 187 ton, hvilket et alt for meget at køre med på en lastbil. Der skulle snarere 5.000 lastvogne til end de 30 i rygterne.

1 kubikmeter rent guld

Så ville der være mere fidus i, at betale i rent guld. For $1 milliard kan man få omkring 19 ton guld (her har vi ikke indregnet eventuelt mængderabat) og da gulds massefylde er cirka 19 ton per kubikmeter, ville Samsung kunne nøjes med en enkelt lastbil med en guldklump på 1 x 1 x 1 meter til en værdi af $1 milliard.

10 gange rundt om jorden eller en tiendedel af vejen til månen

Tallet er jo så stort, at man næppe fatter det. Lægger man de ovenfornævnte 5 cents-mønter i en høj stak, vil de rage 39.000 km op eller en tiendedel af afstanden til månen. Lagde man dem i stedet ved siden af hinanden, kunne de nå rundt om jorden 10 gange. Den viden hjælper dog næppe på forståelsen af beløbets størrelse.

1 million om dagen i 16 år

Hvis Samsung vælger at betale Apple 1 million kroner om dagen, vil det tage over 16 år, før gælden er afviklet, og her ser vi bort fra renterne. 1 millioner om dagen i 16 år, er også en slags penge.

En mindre skov

Stadig tvivl om, hvor meget $1 milliard er? Betaler Samsung i en-dollar-sedler skal der selvfølgelig 1 milliard sedler til. Vægten af dem er 1.000 ton. En rødgran vejer cirka 500 kg, så der skal 2.000 grantræer til at lave alt det papir. Det er vel nærmest det man kalder en skov.

Samsung kunne selvfølgelig også bare skrive en (lang) check eller overføre pengene via netbank - og så i øvrigt håbe på, at dommeren ikke vælger at tredoble erstatningen.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.