Med frigivelsen watchOS7 er Force Touch-funktionen forsvundet fra Apple Watch. Force Touch var den funktion, hvor man kunne trykke lidt hårdere på skærmen og få nogle andre muligheder frem. Med Force Touch blev der skelnet mellem et almindeligt let tryk på skærmen og et hårdt og insisterende tryk. Det gør der ikke længere.

Apple har ganske enkelt fjernet alle muligheder for interaktioner, der tidligere har fungeret via Force Touch og erstattet dem med noget andet. Hvorfor, Apple har gjort det, melder historien ikke noget om, men mit personlige gæt er, at der kan have været nogle holdbarhedsmæssige apsekter relateret til Force Touch. Apple har måske set, at mange ure kommer ind med reparation fordi Force Touch er get i stykker. Men det er altså bare et gæt. I virkeligheden kan det ogå være lige meget hvorfor, hovedsagen er, at Force Touch ikke længere virker.

Men hvad gør man så? Man kunne tro, at Apple eksempelvis bare kunne erstatte Force Touch med et langt tryk en til en. Men det er ikke sket, i stedet er alle de ting, man før kunne med Force Touch typisk blevet erstattet af menupunkter, nye knapper etc. Der er ingen generel regel. Det skifter fra app til app.

Force Touch var noget af det, der gjorde Apple Watch til noget særligt. Men funktionen var ofte ikke indlysende, og mange har sikkert ikke engang vidst at den eksisterede. Uanset hvor genial en funktioner er, kan det være lige meget, hvis folk ikke ved den findes. Og Force Touch har aldrig været indlysende, netop fordi funktionaliteten var skjult. Her er en knap mere synlig.

Herunder har jeg fundet et par at de steder, hvor Force Touch er blevet erstattet af en anden måde at gøre tingene på.

  1. Slet alle notifikationer

I stedet for Force Touch skal du swipe ned i oversigten over notifikationer. Det bringer dig til toppen af notifikationerne, hvor der er en knap til at slette dem alle.

  1. Ændr aktivitetsmål

Førhen når du brugte Force Touch på Aktivitetsappens hovedskærm, kom du til det ugentlige resume, hvor du så via Force Touch igen kunne ændre på dit daglige mål. Nu skal du i stedet trykke på en knap, du finder på hovedskærmen nedenunder dagens aktivitetsstatistik.

  1. Skift og rediger urskiver

Førhen var det nemt at skifte udskrive via Force Touch, nu skal du i stedet foretage et langt tryk på urskiven i stedet.