Det har i lang tid været mere eller mindre vedholdende rygter om, at Apple arbejder på en foldbar iPhone eller iPad. De seneste informationer går på, at Apple samarbejder med LG om udviklingen af en foldbar OLED-skærm med et ultra tyndt dækglas, der skal bruges i kommende iPads og MacBooks.

Ifølge oplysningerne vil LG allerede i år levere en 17 tommer foldbar OLED-skærm til producenten HP. Den skal bruges til en bærbar computer, der i sammenfoldet tilstand er på 11 tommer. Det er også LG der leverer den 13,3 tommer foldbare skærm, som Lenovo bruger i deres ThinkPad X1 Fold. Det er dog ingen af disse eksisterende skærme, som Apple vil gøre brug af. I stedet er der ved at blive udviklet noget specielt efter Apples ønsker og behov. En af tingene er en ny type meget tyndt dækglas i stedet for det dækglas af typen polyimid, som de fleste foldbare skærme bruger i dag.

Der har tidligere været informationer om, at Apple arbejder på en foldbar skærm i størrelsesordenen 20 tommer og en opløsning på minimum 4K. Dette kunne meget vel være den Apple samarbejder med LG om. Skærmen forventes at blive brugt i en helt ny type hybridenhed, der kan fungere som bærbarcomputer med skærmen foldet halvt sammen. Halvdelen er skærmen fungerer så som skærm, mens den anden halvdel fungerer som tastatur. Når skærmen er foldet ud, kan den fungere som monitor sammen med et tilsluttet fysisk tastatur.

Tidligst i 2025

Skærmanalytikeren Ross Young jar for nyligt sagt, at han forventer at Apple tidligst er klar med den nye enhed efter 2025 med 2026 eller 2027 som det mest sandsynlige. Det ligger med andre ord stadig så langt ude i fremtiden, at meget kan gå galt eller ændre sig.

En anden analytiker, Ming-Chi Kuo, mener ligeledes, at der går nogle år før vi ser den første enhed med holdbar skærm fra Apple. Kuo mener, at Apple allerede nu aktivt tester en prototypeenhed med en foldbar skærm på 9 tommer, men at den tidligst er klar til lancering i 2025. Det Apple benytter testen til er at identificere og evaluere de involverede nøgleteknologier i produkter med foldbare skærme. Størrelsen matcher derfor ikke nødvendigvis et regulært produkt. Kuo mener dog, at Apple fokuserer på skærme af mellemstørrelse til at starte med. Dernæst kommer større skærme og til sidst små skærme, der passer til enheder som iPhonen.