Firmaet DriveSavers tilbyder nu private at få fat i data fra iOS-enheder der ellers er låst med kodeord. Dermed vil man kunne få fingere i eksempelvis billeder og noter fra iPhones der er blevet låst af for mange forgæves forsøg på at skrive det korrekte kodeord. Det er et ikke helt ualmindeligt ønske fra pårørende til afdøde.

Hvilken metode DriveSavers bruger er ukendt. Men der er ingen tvivl om at det er et eller andet sikkerhedshul i iOS eller hardwaren der benyttes for det burde ikke være muligt at komme forbikoden på en låst enhed. Det sker derfor heller ikke med Apples accept. Tidligere har metoden været brugt i forbindelse med kriminalsager. Det er første gang at private får tilbuddet.

For at DriveSavers overhovedet vil røre ved en låst telefon, skal man som kunde kunne bevise ejerskab over telefonen. Derefter sender man iPhonen til dem, og de returnerer den i oplåst tilstand.

Prisen for servicen skulle ligge omkring $4.000. Ifølge firmaet er der typisk pårørende til afdøde, der benytter sig af muligheden.

Interesserede kan læse mere hos DriveSavers.

Bemærk at ONX ikke har testet tjenesten og derfor ikke kan sige god for om metoden virker efter hensigten.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.